Rímsky parčík začal slúžiť verejnosti

3.4.2007
0
Páčil sa vám článok?

Najnovšia okrasa mestskej časti Rusovce, Rímsky parčík, začal slúžiť občanom presne na predčasný prvý jarný víkend. Hodnota diela je vyše pol milióna korún.

Len deväť lavičiek z vápenca a masívneho dreva a pitná fontánka stáli 215-tisíc korún a dobrovoľníci, ako informoval Vladimír Mokráň zo združenia Natura Rusovce, už pracujú na ďalšom grante, ktorým chcú dať svojmu dielu posledný šperk. Bude to masívny kameň, umiestnený v druhom kruhu súmerne k pitnej fontánke. Na tomto podstavci bude kovová ružica, ktorej špice budú mieriť k významným miestam a pamätihodnostiam tejto historicky bohatej obce.

Na slávnostnom uvedení parčíka do života odovzdali dobrovoľníci starostovi Rusoviec Dušanovi Antošovi, ako zástupcovi občanov, symbolický kľúč od parčíka, potom si spoločne s občanmi zrekapitulovali celé dielo.

Okrem vybavovania grantov a projektov trvalo vybudovanie parku pol roka, od vlaňajšej jesene. Za ten čas zrevitalizovali park, zhotovili v ňom cestičky, dva štrkom vysypané kruhy, jeden na fontánku, druhý pre smerovú ružicu. Priamo v parčíku vysadili tri stromy a okolo stovky kríkov, dva stromy a ďalšie kríky našli miesto v okolí, aby bolo pekné aj zázemie parčíka.

(gub)
Páčil sa vám článok?