Finančná podpora dôchodcom aj mladým

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Aj v tomto roku pamätá rozpočet mestskej časti Bratislava - Staré Mesto na podporu rôznych združení, organizácií, projektov a aktivít subjektov, ktoré samospráva Starého Mesta nezriadila. Celková suma určená na dotácie a výpomoci je 3,65 milióna korún.

Časť týchto prostriedkov vo výške 415 tisíc korún už poslanci Starého Mesta rozdelili na predchádzajúcom zasadnutí miestneho zastupiteľstva. Okrem iného vtedy podporili premávku propelera medzi oboma dunajskými brehmi.

Na poslednom zasadnutí miestneho zastupiteľstva poslanci schválili príspevky pre ďalšie projekty. Bratislavskej katolíckej charite Staré Mesto prispeje sumou 300 tisíc Sk na pokračovanie projektu „Pomoc ľuďom bez domova“ a dobudovanie sociálneho charitatívneho centra a sumou 100 tisíc korún na domácu opatrovateľskú službu. Rovnaké finančné prostriedky na tento účel získali od Starého Mesta aj Diakonické združenie BETÁNIA a Maltézska pomoc. BETÁNIU navyše podporili sumou 250 tisíc korún na činnosť aktivačného geriatrického centra.

Na činnosť klubov dôchodcov prispeje mestská časť v tomto roku Katolíckej jednote Staré Mesto, Združeniu kresťanských dôchodcov, Senior klubu pri BKCM - Quo Vadis a klubom dôchodcov „Pokoj a dobro“ a „Francesco“.

Finančné prostriedky z tohto fondu sú určené aj aktivitám mladých ľudí. Naposledy ich získalo napr. občianske združenie YMCA na podporu folkových koncertov a tanečný klub DANUBE, ktorý sa venuje integrácii telesne postihnutých detí so zdravými prostredníctvom výrazových prvkov tanca.

Staré Mesto očakáva aj ďalšie návrhy projektov a činností, ktoré sa chcú uchádzať o finančnú podporu miestnej samosprávy. Návrhy budú prerokovávané v priebehu roka v odborných komisiách a následne v miestnom zastupiteľstve. Zostáva na ne ešte celkom 1,7 milióna korún.

(miv)

Páčil sa vám článok?