FOTO: Ako sa vám páčia? Toto sú najkrajšie vianočné stromčeky, ktoré vyzdobili žiaci

4.12.2018
0
Vianočná Bratislava

Zdroj: FB BKIS

Páčil sa vám článok?

Najkrajší vianočný stromček na Nádvorí sv. Jána Nepomuckého v Bratislave vyzdobili žiaci Základnej školy na Ostredkovej ulici. V utorok ho vyhlásila umelecká porota.

Vianočný les tvoria stromčeky vyzdobené žiakmi a študentmi z bratislavských základných a umeleckých škôl. Najkrajšie vyzdobený vianočný stromček, ktorý ocenila umelecká porota, získal vstupenky pre celú triedu na rozprávku Mestského divadla P. O. Hviezdoslava Tri prasiatka.

Víťazný stromček zo ZŠ Ostredková:

Zdroj: FB BKIS

"Na druhom mieste sa umiestnil stromček od žiakov zo Základnej umeleckej školy Júliusa Kowalského, na treťom mieste skončila Základná škola na Tupolevovej ulici," povedala Jana Túry z úseku marketingu a obchodu z Bratislavského kultúrneho a informačného strediska.

Stromček zo ZUŠ Júliusa Kowalského:

Zdroj: FB BKIS

Vianočný les tvorí 26 stromčekov. Verejnosť si ich môže pozrieť každý deň až do 15. decembra, v čase od 17.00 do 22.00 h bude spustená aj svetelná videoprojekcia, ktorá má vytvoriť dojem zasneženej zimnej krajiny.

Stromček zo ZŠ na Tupolevovej:

Zdroj: FB BKIS

Z Nádvoria sv. Jána Nepomuckého sa stromčeky 16. decembra presťahujú na Námestie SNP, kde budú súčasťou scény pre rodiny s deťmi v rámci podujatia Dobrý trh. "Originálne vianočné stromčeky odtiaľto prvýkrát poputujú do domovov dôchodcov, združení pre ľudí bez domova, dobročinných organizácií, ale aj do rodín v núdzi," uzavrela Túry.

(TASR)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie