Maltézska pomoc opäť ponúka vianočný punč. Výťažok poputuje chudobným

18.11.2018
0
Maltézska pomoc

Zdroj: tkkbs.sk

Páčil sa vám článok?

Charitatívny vianočný punč za dobrovoľný príspevok aj tento rok do 23. decembra ponúkajú členovia Maltézskej pomoci Slovensko návštevníkom bratislavského vianočného mestečka na Hviezdoslavovom námestí.

Výťažok z charitatívnej zbierky v plnej výške poukážu na zabezpečenie svojich charitatívnych činností a aktivít v prospech chudobných, chorých a trpiacich. Informoval o tom hovorca Maltézskej pomoci Slovensko Tibor Ujlacký.

„Popri podávaní vianočného punču a iných pochúťok sa verejnosť bude môcť prostredníctvom propagačných materiálov zoznámiť s históriou, poslaním a aktivitami členov rádu v minulosti i súčasnosti či už v zahraničí, ale zvlášť na Slovensku, kde vykonáva svoju činnosť oficiálna výkonná organizácia rádu nesúca názov Maltézska pomoc Slovensko," uviedol hovorca.

Jej dobrovoľníci chcú podľa neho svojou aktivitou vzbudiť záujem spoločnosti o dobrovoľníctvo, solidaritu a súcit s chudobnými, chorými a trpiacimi, ktorým nezištne venujú svoj čas, prostriedky a schopnosti po celom svete. „Verejnosť tak má možnosť pri pohári chutného vianočného punču prejaviť svoju predvianočnú štedrosť a solidaritu s tými a pre tých, ktorí pre chudobu, chorobu či bolesť nebudú môcť prežiť ani Vianoce s takou radosťou, akoby si predstavovali," uzavrel Ujlacký.

(TASR)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie