FOTO: Na Tehelnom poli sa už zelená tráva - kedy na novom štadióne odohrajú prvý zápas?

15.11.2018

Zdroj: ŠK Slovan

Páčil sa vám článok?

Tehelné pole sa dnes po dlhých rokoch opäť zazelenalo. Výstavba nového štadióna sa dostala do ďalšej významnej fázy, ktorou je pokladanie nového trávnika. Do Bratislavy dorazilo z Holandska 28 kamiónov naložených trávnikom prvotriednej kvality. Na Tehelnom poli začali v utorok s pokladaním prírodného trávnatého povrchu, ktorý by mal byť dnes kompletne dokončený. Kedy naň vybehnú futbalisti?

Aj keď exteriér štadióna sa už začína podobať na vizualizácie, ktoré sa urobili pred niekoľkými rokmi, tak v jeho bezprostrednom okolí panuje ešte čulý stavebný ruch. Dokončujú sa byty zo strany Bajkalskej ulice ako aj výšková budova na Kalinčiakovej ulici, ktorá by sa mala stať v budúcnosti novým sídlom Slovenského futbalového zväzu.  Na štadióne sa ešte musia urobiť testy statiky a dokončiť infraštruktúra interiérov, namontovať striedačky či osadiť svetelná tabula a aj čerstvo položený trávnik potrebuje ešte dva až tri týždne na to, aby „sadol“. Včera v noci sa konala skúška LED osvetlenia.

Zdroj: FB Slovanisti

​Viac fotografií nájdete v našej galérii:

Stavitelia tvrdia, že kompletný areál by mal byť dokončený v marci 2019, ale podľa pôvodne uzatvorenej zmluvy i podmienok UEFA by sa mal prvý zápas odohrať ešte v tomto roku. Je totiž možné dať stavbu do čiastočného užívania ešte pred záverečnou kolaudáciou. A aj keď bolo pôvodný zámer otvoriť nový futbalový štadión medzinárodným zápasom, tak reprezentácia Slovenska naň s najväčšou pravdepodobnosťou nevybehne ako prvá.

Zdroj: FB ŠK Slovan

Medzi fanúšikmi sa čoraz hlasnejšie hovorí o tom, že by sa tu v rámci testovania nového Národného futbalového štadióna mohol odohrať zápas 18. ligového kola medzi ŠK Slovan Bratislava a MŠK Žilina, ktorý je na programe 8. decembra 2018 o 13:45. Podľa oficiálneho webu SFZ však je naplánovaný tento zápas ešte na Pasienkoch. Oslovili sme aj tlačového tajomníka bratislavského klubu, ale zatiaľ nám neodpovedal na otázku, kedy by mali odohrať slovanisti prvý zápas na novom Tehelnom poli.

Zdroj: Šk Slovan com

​Takto vyzeral po dokončení kompletne položený trávnik na Tehelnom poli. 

(ars, foto: ŠK Slovan)

Páčil sa vám článok?