V centre mesta štartujú Staromestské martinské hody. Koľko zaplatíte za cigánsku?

9.11.2018
0
Staromestské masrtineské hody

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

V centre Bratislavy na Rudnayovom námestí štartujú v piatok (9.11.) Staromestské martinské hody. Potrvajú do nedele. Boli sme sa tam pozrieť, niektoré stánky už otvorili.

Chýbať na nich nebude kultúrny program, požehnanie mladého vína, pečený býk, tvorivé dielne či lampiónový sprievod. Hlavné mesto o tom informuje na svojom webe.

Zdroj: ms

Hody sa oficiálne začnú v piatok od 15. h ľudovou hudbou. Niektoré stánky však boli otvorené už počas obeda. Pozreli sme sa preto aj na aktuálne ceny. Za cigánsku zaplatíte napríklad 4,00 eurá, langoš s cesnakom vás vyjde na 2,50 plus 50 centov za každú ďalšiu prílohu. Zemiaková placka stojí taktiež 2,50, domáca štrúdla 2,00 eurá, mastná lokša 1,50 a plnená lokša 2,00 eurá a za pečenú lobásu dáte tiež 4,00 eurá ako za cigánsku..

O 17. h bude v Dóme sv. Martina svätá omša a požehnanie mladého vína bratislavským arcibiskupom-metropolitom Stanislavom Zvolenským. Návštevníci sa môžu neskôr oboznámiť s korunovačnou históriou Dómu sv. Martina. 

Zdroj: ms

Na sobotu (10.11.) sú pre deti pripravené tvorivé dielne i divadelné predstavenia. Na 17. h je naplánovaný lampiónový sprievod, ktorý má prechádzať cez Rudnayovo námestie, Panskú, Hviezdoslavovo námestie, Sedlársku či Ventúrsku ulicu. 

(ms, tasr)

Páčil sa vám článok?