V hlavnom meste štartuje Bibliotéka: Môžete sa tešiť aj na krst očakávanej knihy Oteckovia a autogramiádu

7.11.2018
V bratislave sa začal medzinárodný knižný veľtrh bibliotéka - biblioteka
Páčil sa vám článok?

Počas štyroch dní sa môžu návštevníci začítať do tisícok knižných titulov všetkých žánrov, objaviť novinky, bestsellery i pripravované knižné tituly, stretnúť známych autorov na krstoch kníh, autogramiádach a besedách. Zaujímavý program je pripravený aj pre detského čitateľa.

Predstaví sa vyše 200 vystavovateľov z Česka, Maďarska, Poľska, Rumunska, Ruska a Slovenska. Podujatie sa tradične uskutoční súbežne s 23. výstavou vzdelávania a didaktickej techniky PEDAGOGIKA, približujúcou nielen klasické učebné pomôcky, ale aj pútavé formy vzdelávania – hračky, hlavolamy, hovoriace knihy a zábavné programy pre deti. Veľtrh tento rok sprevádza aj niekoľko podujatí v rámci Týždňa vedy a techniky – celoštátne finále súťaže vedecko-technických bádateľských projektov Festival vedy a techniky AMAVET a interaktívna výstava Veda netradične. 

Lákadlom pre návštevníkov sú aj výrazné zľavy; vystavovatelia budú ponúkať knihy už od jedného eura.

Na Bibliotéke nebudú chýbať najočakávanejšie literárne počiny slovenských autorov, ktoré majú ambíciu zaradiť sa medzi hity sezóny. Jozef Banáš predstaví svoju novinku, komplexný román o Milanovi Rastislavovi Štefánikovi, Prebijem sa! Po svojich úspešných prvotinách pre silnejšie povahy predstavia aktuálne novinky Sviňa a Mama milovala Gabčíka redaktori Arpád Soltész a Veronika Homolová Tóthová. Majster strachu Jozef Karika odprezentuje novú nebezpečnú knihu Priepasť; a tešiť sa môžeme aj na vzácnu zahraničnú návštevu, Heather Morris, ktorá priblíži bestseller Tetovač z Auschwitzu – román vychádzajúci zo skutočného príbehu Laleho a Gity Sokolovovcov, dvoch slovenských Židov, ktorí prežili koncentračný tábor Auschwitz-Birkenau a po vojne si našli nový domov v Austrálii. 

Do sveta fantázie vás prenesie aj FantáziaFEST 2018. Program v sobotu otvorí fantastický stand-up s Martinom Hatalom, držiteľom Ceny Fantázie 2012 a autorom románu Whiskey, krv a striebro, s vystúpením v štýle Silných rečí. 

Bibliotéka svojim programom myslí aj na detského čitateľa. Na detských pódiách sa deti budú môcť hrať s animátormi, kresliť, spievať, tancovať a stretnúť sa s autormi detských kníh, ktorí budú priamo na veľtrhu čítať. Známi moderátori televíznej zábavno-súťažnej relácie pre deti Mimo a Mona predstavia vo štvrtok svoju knižnú novinku Daj si Čas. V nedeľu sa zase najmenší čitatelia dočkajú Vianoc s novinkou Mimi a Líza - Záhada vianočného svetla, o ktorej prídu porozprávať Katarína Kerekesová, Katarína Moláková a Boris Šima. 

Okrem toho sa mamičky, ako aj všetci fanúšikovia obľúbeného televízneho seriálu, môžu v sobotu tešiť na krst úplne novej knihy Oteckovia spojeného s autogramiádou hlavných predstaviteľov. Na spoločnom pódiu sa predstavia najznámejší slovenskí oteckovia Vlado Kobielsky, Filip Tůma, Braňo Deák a Marek Fašiang.

Knižný veľtrh Bibliotéka spolu s výstavou Minerály Bratislava je otvorený od 8. do 11. novembra. 

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie