FOTO: Pozrite si dušičkové zábery z drona na Martinský cintorín plný zapálených sviečok

31.10.2018

Zdroj: Google maps

Páčil sa vám článok?

V predvečer Sviatku všetkých svätých, teda 31. októbra síce na Slovensku oficiálne neoslavujeme Halloween, ale ľudia chodia už v tento deň vo veľkom počte na cintoríny, kde zapaľujú sviečky symbolizujúce život večný, nesmrteľnosť duší či jednoducho spomienku na našich zosnulých blízkych. Výnimkou nie je ani Martinský cintorín nachádzajúci sa na území Ružinova.

Pozrite sa, ako to v noci vyzeralo na Martinskom cintoríne v exkluzívnych záberoch z drona letiaceho vo výške 400 až 500 metrov:

Zdroj: Bikso

Zdroj: Bikso

​Efektné snímky nám poskytol fotograf Bikso, ktorému sa napokon podarilo urobiť niekoľko pekných fotiek, ale z jeho slov je zrejmé, že to vôbec nebolo jednoduché:  „Keď som prišiel k cintorínu a vybalil dron, tak to na prvý pohľad pri zemi vyzeralo na bezvetrie, ale až keď som dron vypustil do vzduchu, tak som zistil, že vo väčších výškach je dosť silný vietor. Aj keď som pomerne skúsený pilot, tak včera večer mi dron v asi 200-metrovej výške začalo unášať preč. Musel som nehľadiac na batériu zapnúť motory na najvyšší výkon, aby sa dron vrátil a hlavne udržal na mieste, odkiaľ by sa dal cintorín dobre odfotografovať. Napokon som s ním vyletel až do výšky 500 metrov, kde som sa pokúsil o prvú snímku na 4-sekundovú expozíciu, potom som ešte urobil zopár snímok vo výške 400 metrov, ale žiaľ boli trochu rozmazané a to hlavne preto, že sa dron musel pasovať s vetrom, ktorý fúkal rýchlosťou okolo 50 km za hodinu."

Zdroj: Bikso

Vzhľadom k týmto okolnostiam som bol napokon s konečným výsledkom celkom spokojný. O niečo podobné som sa pokúšal aj vlani nad cintorínom Slávičie údolie, ale zistil som, že sa v ňom nachádza príliš veľa stromov, ktoré mi neumožnili zaznamenať z výšky pohľad na sviečky horiace na tisíckach hrobových miest,“ povedal pre Bratislavské noviny Marek prezývaný Bikso.

Zdroj: Bikso

​(ars, foto: Bikso)

Páčil sa vám článok?