Ružinovský sekáčik sa prvýkrát uskutoční v dome kultúry

30.10.2018
0
Dom kultúry Ružinov

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Chcete dať oblečeniu druhú šancu a zároveň pomôcť dobrej veci? Mestská časť Ružinov a Cultus Ružinov pozývajú Bratislavčanov na prvý ročník Ružinovského sekáčika, ktorý sa koná v nedeľu 18. novembra 2018 v Dome kultúry Ružinov.

"Ružnovský sekáčik je projekt, v ktorom oblečeniu dávame druhú šancu, a tak si zákazníci kupujú módu s príbehom. Prehŕňanie sa v kvalitnom dámskom a pánskom oblečení má svoje čaro a poskytuje priestor nielen pre zaujímavý a výhodný nákup, ale aj pre rozhovory a stretnutia so známymi. Oblečenie z druhej ruky, ktoré sa doteraz skrývalo v šatníkoch, môže nájsť svojho nového majiteľa a byť mu na úžitok, či len tak prosto pre potešenie. Na návštevníkov čaká okrem nakupovania aj tombola. Pre rodičov s deťmi bude k dispozícií strážený detský kútik s programom a maľovaním na tvár. Ružinovský sekáčik bude otvorený pre návštevníkov od 9.00 do 15.00 h," informoval nás Patrik Cucor, marketingový manažér Cultusu Ružinov.

Predaja sa môžu zúčastniť výlučne predajcovia so second-hand kvalitným dámskym a pánskym oblečením, ručne vyrobeným sortimentom a domácimi výrobkami. Svoju účasť, ako aj rezerváciu predajného miesta musia predajcovia nahlásiť a to zaslaním registračného formulára do 15. novembra 2018, ktorý nájdu na www.cultusruzinov.sk, kde dostanú aj potrebné informácie k registrácii. Poplatok pre predávajúceho je 5 eur za jeden stôl.

Ďalšou súčasťou Ružinovského sekáčika bude Zóna bez peňazí, ktorá sa riadi heslom „PRÍĎ – PRINES kvalitné oblečenie – VYMEŇ – ODNES“. Podporuje recyklovanie a výmenu oblečenia, ktoré ľudia už nepotrebujú. Zóna bez peňazí je zameraná na výmenu oblečenia, kabeliek, topánok a doplnkov. Návštevník/vymieňajúci Ružinovského sekáčika prinesie dve tašky vytriedeného, čistého, voňavého a nepoškodeného kvalitného oblečenia do spoločného obehu a za odmenu si môže odniesť čokoľvek, čo nájde, čo potrebuje, čo sa mu páči. V Zóne bez peňazí sa neplatí za stôl a netreba sa ani registrovať. Je potrebné, aby návštevník/vymieňajúci prišiel v dňoch 16. - 17. novembra 2018 do DK Ružinov a priniesol dve tašky oblečenia na výmenu do spoločného obehu. Následne mu bude odovzdaná vstupenka, ktorú uplatní v deň podujatia teda 18. novembra, a tak mu bude umožnený vstup do Zóny bez peňazí.

Peňažný výťažok z prenájmu predajných stolov poputuje pre rodinu v núdzi v Ružinove.

Vstup na podujatie je zdarma.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?