Lampióny rozosvietia nielen Námestie slobody

22.10.2018
Lampiónový sprievod

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Tento týždeň je pre vás pripravených viacero "svetielkujúcich" podujatí. Námestie slobody rozžiari už tento štvrtok lampiónový sprievod, lampášovú prehliadku si užijete vo Svätom Juri. Vaše deti si môžu zasúťažiť o najkrajší tekvicový svetlonos je v Istra centre v Devínskej Novej Vsi.

Námestie slobody rozžiari už tento štvrtok lampiónový sprievodPre návštevníkov bude pripravený teplý čaj, cukrová vata a iný zaujímavý program (nielen) pre deti. Prvých 200 detí dostane lampióny zadarmo, na mieste bude možné lampióny aj zakúpiť. Z bezpečnostných dôvodov sa lampióny však vypúšťať nebudú. V prípade, že si chcete priniesť vlastný lampión, uprednostnite lampión na paličke. 

Deti poteší cirkusové vystúpenie a workshop skupiny Dreamdancers či ohňová šou. Program oficiálne začne o 17-tej a končí o 21:30.

Nočná lampášová prehliadka čaká aj Svätý Jur.  Ak máte radi radi tmu, napätie, históriu a tajomstvá, prídete si na svoje. Spoznáte zaujímavosti a záhady pamiatkovej rezervácie Svätého Jura. Svoje kúrie tu mali Zichyovci i Armbrusterovci, kaštiel Pállfyovci, kláštor piaristi, Židia svoju synagógu a kresťania svoje kostoly. Vedeli ste, že vo Svätom Jure sa narodil Viktor Kubal, vyrastal Michal Dočolomanský a pôsobil Chatam Sofer?

Tí bez auta môžu degustovať slávne svätojurské víno považované za najlepšie v bratislavskej župe. Víno z kamenného dvora či pivnica u Bognára sa na vás už teší. Akcia sa koná v piatok od 18-tej.

Detský zábavný program pred jesennými prázdninami, diskoparáda Šaša Maroša, súťaž o najkrajší tekvicový svetlonos je pripravený aj v centre voľného času v Devínskej Novej Vsi. Registrácia svetlonosov bude už tento štvrtok o 16:30 hod. pred Istra Centrom a o 19:00 hod. začne lampiónový sprievod. Registrovaní účastníci súťaže majú vstup zadarmo, ostatní zaplatia 1,50 eur.

(nc)

Páčil sa vám článok?