Dnes otvárajú dvere ateliérov pre verejnosť viacerí výtvarníci

20.10.2018
0

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

V tretiu októbrovú sobotu môže verejnosť na viacerých miestach v Bratislavskom kraji zavítať do ateliérov výtvarníkov. Prihlásení umelci ukážu záujemcom miesta, v ktorých vznikajú ich diela, informovalo Malokarpatské osvetové stredisko v Modre.

Návštevníci môžu zavítať do súkromných a verejných ateliérov výtvarníkov Bratislavského kraja od 10. do 21. h. "Každý ateliér bude označovať stojan s fotografiou práce výtvarníka, logom, číslom a menom," uviedlo osvetové stredisko.   

K dispozícii bude 30 ateliérov Malokarpatska i Záhoria, a to v Modre, Šenkviciach, Pezinku, Vinosadoch, Viničnom, Budmericiach, Limbachu, Častej, Bratislave, Stupave a vo Svätom Jure. Najviac ateliérov - po osem otvoria v Modre a Pezinku.

Pre návštevníkov podujatia budú pripravené aj dve výstavy. Soňa Mrázová v Šenkviciach predstaví maľbu, scénografiu, textil a keramiku a v jej ateliéri si budú môcť záujemcovia tvorbu aj vyskúšať. Ráchel Zemeneová vtiahne návštevníkov na výstave Spolu sami sebou v Pezinku do sveta fotografie.

(TASR)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie