FOTO a VIDEO: Termín dokončenia rekonštrukcie Pionierskej ulice sa neustále posúva – v čom je problém?

19.10.2018

Zdroj: FB Bratislava Works

Páčil sa vám článok?

Už vyše šesť týždňov trvá rekonštrukcia Pionierskej ulice, ktorá je síce prejazdná v jednom pruhu, ale väčšina motoristov sa jej radšej vyhýba a tak sa najmä v poobedných hodinách tvoria obrovské kolóny na Trnavskom mýte a Račianskom mýte v smere na Pražskú. Zisťovali sme, kedy by mala byť Pionierska konečne dokončená a prečo ju nestihli opraviť v pôvodnom termíne.

Svoju nespokojnosť s dlhotrvajúcou rekonštrukciou vyjadril na stránke odkaz pre starostu aj pán Ronald Stoffan, ktorý sem napísal: „Môže sa prosím niekto naozaj kompetentný a znalý vyjadriť k trvaniu rekonštrukcie Pionierskej ulice? Jej uzávierka sa začala 3.9.2018 a mala pôvodne trvať do 2.10.2018. Po skúsenostiach s obnovou dlhých ulíc ako Vajnorská a podobne, nehovoriac o tom, ako rýchlo to vedia urobiť vo veľkých mestách za našimi hranicami mnohým pripadal aj tento plán ako pomerne dlhý. Samozrejme, 2.10. nebola hotová ani polovica a podľa informácií o dopravných obmedzeniach na stránke ministerstva vnútra bol termín ukončenia posunutý najskôr 15.10. a najnovšie tam svieti termín 19.10.2018. Počasie cestárom celý čas neuveriteľne prialo. Dajte nám prosím vedieť o čo tu ide, pretože tá uzávierka mnohým spôsobuje každodenne veľké komplikácie.“ Ronald na spomínanú internetovú stránku pridal aj fotografiu, na ktorej vidno robotníkov postávajúcich pri ceste opretých o lopaty a tvrdí, že to je bežný pohľad pri prejazde Pionierskou ulicou.

Zdroj: R.S. - Odkaz pre starostu

Bratislavské noviny oslovili aj Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy, aby sa opýtali na to, prečo ani k dnešnému dňu nebola rekonštrukcia Pionierskej ulice dokončená a od hovorkyne Zuzany Onufer nám prišlo nasledujúce vyjadrenie: „Termín dokončenia opravy komunikácie Pionierska musel správca komunikácie predĺžiť z dôvodu časovo náročnej výmeny prídlažby a potreby výmeny a výškovej úpravy kamenných obrubníkov, ktoré sú v zlom technickom stave. Termín dokončenia je naplánovaný do 31.10.2018.“

Zdroj: FB Bratislava Works

​Zostáva len veriť, že sa to v nasledujúcich piatich voľných a šiestich pracovných dňoch stihne. Najmä ľudia, ktorí trávia v poobedných a podvečerných hodinách nekonečne dlhé minúty v kolónach, ktoré sa vytvárajú už pri Zimnom štadióne Ondreja Nepelu a následne autá upchávajú križovatky na Trnavskom respektíve Račianskom mýte, by to určite ocenili. Pioniersku ulicu využívali tisícky vodičov, ktorí na ňu mohli zabočiť z Račianskej ulice pri bývalom Zváračskom ústave a dostať sa tak pomerne jednoducho napríklad na Kolibu či Kramáre, ale aj na výpadovku smerom na Malacky a vyhnúť sa tak spomínaným rušným križovatkám či kolónam na Pražskej. 

(ars, foto: FB Bratislava Works, Odkaz pre starostu, video: FB J.M.)

Páčil sa vám článok?