Výtržnosti na Obchodnej: Nesrovnal sa stretol so zástupcami prevádzok

18.10.2018
0

Zdroj: Magistrát

Páčil sa vám článok?

Vzhľadom na pribúdajúci počet výtržností u mladých ľudí v podnapitom stave na Obchodnej ulici, inicioval dnes primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal stretnutie s niekoľkými zástupcami tamojších prevádzok na predaj alkoholu.

Cieľom stretnutia bolo nájsť najvhodnejšie riešenie na zlepšenie situácie a zmiernenie negatívneho stavu na Obchodnej. Mladí ľudia pod vplyvom alkoholu vyvolávajú nepokoje a tak znepríjemňujú život jej obyvateľom aj prevádzkovateľom obchodných prevádzok v blízkom okolí.

„Problémom Obchodnej ulice je v čoraz väčšej miere stúpajúci počet opitých mladistvých na ulici a ich agresivita. Po smutnom incidente, ktorý sa tu odohral, mesto posilnilo bezpečnostné opatrenia v spolupráci s príslušníkmi mestskej a štátnej polície. Pitie u mladistvých sa stáva rozšíreným javom v spoločnosti, nemali by sme byť voči tomu ľahostajní. Aj z tohto dôvodu chceme  do riešenia nepriaznivého stavu v spojitosti s nadmernou konzumáciou alkoholu a porušovaním verejného poriadku zapojiť aj ďalšie inštitúcie, ktoré sa tejto problematike venujú,“ povedal Nesrovnal.

Obchodná ulica patrí k jedným z najdôležitejších verejných priestorov, ktorými denne prejdú tisícky Bratislavčanov či návštevníkov mesta. Zlepšenie stavu zároveň znamená aj vylepšenie povesti tejto frekventovanej ulice, ktorá bola kedysi výkladnou skriňou Bratislavy.

(ts, ms) 

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie