FOTO: Vo Vajnoroch bude v sobotu šarkaniáda aj jablkové hodovanie

4.10.2018

Zdroj: Facebook

Páčil sa vám článok?

Zaujímavý program na prvý októbrový víkend sa črtá pre obyvateľov a návštevníkov mestskej časti Bratislava – Vajnory. V sobotu 6. 10. 2018 o 13,30 hod. sa začne Vajnorská šarkaniáda na detskom ihrisku Koniarkova a Jurskej ceste. A súčasťou podujatia bude aj tradičné Jablkové hodovanie spojené s ochutnávaním ovocných koláčikov či mladého vínka.

V prípade Vajnorskej šarkaniády ide už o 7. ročník. Spoločne s Jablkovým hodovaním patria medzi obľúbené podujatia organizované v jesennom období vo Vajnoroch. Dospelí spoločne so svojimi ratolesťami môžu na detskom ihrisku Koniarkova a Jurskej ceste opäť zažiť kopec zábavy, dostať sa do dobrej nálady či ochutnať jabĺčkové koláčiky a iné špeciality z jabĺk. Deti si môžu súťažného šarkana vyrobiť buď doma alebo si ho vymaľovať v tvorivých dielňach, ktoré sa budú konať priamo na mieste. Zabezpečený je tiež predaj šarkanov. Tvorivé dielne budú v réžii vajnorských skautov. Následne sa všetky deti môžu zúčastniť súťaže o najkrajšie vymaľovaného šarkana podľa vekových kategórií, pričom na víťazov čakajú pekné ceny. Od 14-tej hodiny je pripravený zábavný program s Disko Jarkou a moderátorom podujatia bude obľúbený Lukáš Pavlásek.

Zdroj: Google Maps

Jablkové hodovanie sa takisto uskutoční v areáli detského ihriska Koniarkova vo Vajnoroch a ponúkať svoje jablčné koláčiky či iné špeciality vyrobené z jabĺk môžu rôzne spolky, organizácie či priamo gazdinky z Vajnor. Mestská časť im dokonca ponúkla možnosť, že základnú surovinu, teda jablká, im zadarmo dodá.  

Zdroj: Facebook

(ars, foto: abn, google maps)  

Páčil sa vám článok?