Na Račianskej ulici opravovali potrubie a našli nevybuchnutý granát z druhej svetovej vojny

20.9.2018

Zdroj: FB Rudolf Kusý

Páčil sa vám článok?

Na Račianskej ulici našli pracovníci novomestského EKO podniku pri oprave prasknutého potrubia záhadný kovový predmet. Najskôr si mysleli, že ide o nejaký starý vrták, ale napokon sa ukázalo, že išlo o nevybuchnutý delostrelecký granát z druhej svetovej vojny. O nebezpečný nález sa našťastie postaral privolaný pyrotechnik, ktorý ho odviezol na likvidáciu...

"Kolegovia z EKO podniku na Račianskej v týchto dňoch riešili rutinný problém s prasknutým potrubím. Po odkrytí potrubia objavili zvláštny predmet, ktorý v prvej chvíli považovali za akýsi starý vrták. Keď sa však ukázalo, že je to „niečo iné“, pre istotu zavolali políciu. Pyrotechnik v tajomnom predmete identifikoval nevybuchnutú muníciu z II. svetovej vojny, ktorú vzápätí bezpečne odniesol na likvidáciu. Keď je človek svedkom takejto „bobmastickej“ udalosti, je hlavne rád, že sa nikomu nič nestalo," napísal včera na sociálnu sieť starosta Nového Mesta Rudolf Kusý. 

Hovorca mestskej časti Marek Tettinger dnes Bratislavským novinám potvrdil, že išlo o nevybuchnutý delostrelecký granát. Policajný pyrotechnik ho z Račianskej ulice previezol na bezpečné miesto, kde bol zlikvidovaný. 

(ars, foto: FB Rudolf Kusý) 

Páčil sa vám článok?