Námestie slobody bude v sobotu patriť ekológii: Vaše deti sa zabavia hrami o triedení odpadu

20.9.2018
Námestie slobody

Zdroj: Magistrát

Páčil sa vám článok?

V sobotu vás na Námestí slobody bude čakať zaujímavý program zameraný na ekológiu. V rámci Eco dňa sa záujemcovia budú môcť dozvedieť, ako správne nakladať s odpadom prostredníctvom rôznych hier, workshopov či diskusií.

Eco deň na Námestí slobody sa bude konať už túto sobotu, 22. septembra 2018, tradične v poobedňajších hodinách. O 14-tej hodine program odštartujú hry o triedení odpadu, do ktorých sa budú môcť zapojiť ako dospelí, tak aj deti.

O 15-tej hodine bude pre deti pripravené interaktívne čítanie o veľrybe Gréte a znečistenom mori. Na záver budú prebiehať dve diskusie. Jedna o odpade v domácnosti, druhá diskusia bude orientovaná  na recyklované oblečenie, t. j. nosené veci, o ktorých príde porozprávať spoluzakladateľka známeho projektu NOSENE - Katarína Hutyrová.

V rámci programu sa vaš deti môžu tešiť na hry triedení odpadu či kompostovaní. Na dekách si môžete zahrať spoločenskú hru pre deti a dospelých o ekológii. 

    Hlavné mesto organizuje sériu podujatí pre ľudí s cieľom využitia potenciálu, ktoré v sebe ukrýva jedno z najdôležitejších verejných priestorov – Námestie slobody. Každý víkend sa koná na námestí program na rôzne témy, pričom tento rok nebude chýbať ani dobré jedlo či iné atrakcie. Aktuálny program nájdu Bratislavčania na stránke hlavného mesta a sociálnych sieťach mesta. V prípade nepriaznivého počasia je možná zmena plánovaného programu.

    (TS,nc)

    Páčil sa vám článok?