Nahnevaný minister dopravy po incidente v Bratislave – železnice si nemôžu robiť z ľudí rukojemníkov!

15.9.2018

Zdroj: FB ZSSK

Páčil sa vám článok?

Cestujúci, ktorí minulý týždeň zostali uväznení vo vlaku v dôsledku rozsiahleho poškodenia trakčného vedenia v Bratislave, budú odškodnení nad rámec zákona. Generálneho riaditeľa Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Filipa Hlubockého k tomu v piatok na spoločnom stretnutí vyzval minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd). Zároveň apeloval na zintenzívnenie školení zamestnancov ZSSK.

„Ako som už povedal krátko po tomto incidente, podobné situácie, v ktorých sú ľudia rukojemníkmi, sa nesmú opakovať. Generálny riaditeľ ZSSK mi sľúbil, že príjmu všetky potrebné opatrenia, aby sa takáto situácia už neopakovala a zároveň ma informoval, že on osobne nájde spôsob, ako odškodní cestujúcich nad rámec zákonom garantovaných kompenzácií," priblížil po stretnutí Érsek.
Generálny riaditeľ ZSSK Filip Hlubocký prisľúbil rýchle vyriešenie celej situácie, na ktoré osobne dohliadne. Konkrétny spôsob kompenzácie bude známy v najbližších dňoch, avizoval. Železnice tiež v krátkom čase zintenzívnia nácvik a preškolenie všetkých zamestnancov, aby sa v prípade krízových situácií dokázali správne rozhodnúť a konať rýchlo, predovšetkým s ohľadom na bezpečnosť cestujúcich aj zamestnancov.

K problémom došlo minulý týždeň vo štvrtok (6.9.), keď bola pre pád trakčného vedenia prerušená vlaková doprava v Bratislave a okolí. Ľudia sa sťažovali na veľké meškania vlakov i na tmu vo vozňoch, ktoré ostali stáť na trati.

(TASR, ilustračné foto: ZSSK)

Páčil sa vám článok?