VIDEO - Naozaj rozkošné. Takto si mláďatko leoparda užíva v ZOO Bratislava prvé týždne života

23.8.2018
0
Leopard cejlónsky

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Ako sme vás už informovali, v bratislavskej ZOO sa 13. júla narodilo mláďatko leoparda cejlónskeho. Jeho prvé verejné fotografie uzreli svetlo sveta 13. augusta, keď podstúpil veterinárnu prehliadku. Návštevníci ho doteraz mohli sledovať len na monitore, no v týchto dňoch už môžete priamo vidieť, ako si malá šelma užíva prvé týždne života.

Zo záberov, ktoré sme urobili v bratislavskej ZOO, vidno, že mama Nimali sa o svoje mláďa naozaj vzorne stará. Potešujúce je, že tento nový prírastok zoologickej záhrady si už môžu jej návštevníci pozrieť priamo (cez sklo). Ešte pred pár dňami bola totiž vnútorná časť pavilónu, aby sa leopardej rodinke doprial pokoj, uzavretá a zvieratá mohli ľudia sledovať len na monitore umiestnenom pri vstupe. O mene leopardíka rozhodne verejnosť hlasovaním.

Leopard cejlónsky sa vyskytuje len na ostrove Srí Lanka a patrí medzi menšie mačkovité šelmy. Môže sa u nich vyskytovať tzv. melanistická forma „čierny panter“. Nejde o čierne sfarbeného jedinca, len o tak tmavého, že je len veľmi obtiažne identifikovať na srsti kresbu. Aj keď sa vedia veľmi dobre šplhať, nezvyknú si korisť vyťahovať na strom ako iné poddruhy leoparda, pretože mu v tomto prostredí nemá kto korisť ukradnúť. 

(lb, ms)

Páčil sa vám článok?