Mohutný výpadok elektrickej energie ochromil značnú časť Bratislavy!

10.8.2018

Zdroj: Roman Slušný

Páčil sa vám článok?

Porucha transformátorov Ostredky postihla takmer 50.000 odberných miest. Uviedla to pre TASR Michaela Dobošová, hovorkyňa spoločnosti Západoslovenská energetika, a.s., (ZSE). Nepremávala ani MHD závislá na elektrickej energii, teda električky a trolejbusy a nákupné centrá ako napríklad Centrál museli evakuovať. Chaos vznikal aj na rušných križovatkách, kde nefungovala svetelná signalizácia.

„Dnes o 11.30 hod prišlo k výpadku oboch transformátorov elektrickej stanice Ostredky, z ktorej je zásobovaná elektrickou energiou veľká časť bratislavských mestských častí Ružinov, Podunajské Biskupice a Vrakuňa. Celkovo bolo postihnutých 47.800 odberných miest," priblížila.

Podľa informácií portálu topky.sk výpadok prúdu spôsobil požiar elektrorozvodne na Ružinovskej ulici, pričom jedného z pracovníkov zasiahol prúd. „Na mieste zasahuje 9 príslušníkov nášho zboru s dvoma kusmi hasičskej techniky. Oznámenie o požiari sme prijali o 11:41 hodine,“ informovali hasiči.

„Električky a trolejbusy stoja z dôvodu výpadku dodávky elektriny zo strany elektrární. Električková doprava nepremáva na Ružinovskej radiále, Vajnorskej radiále od križovatky s Tomášikovou ulicou smerom na Zlaté Piesky, tu je však zabezpečená náhradná autobusová doprava. Trolejbusová doprava nepremáva od centra smerom na Dolné Hony, dispečing hľadá intenzívne riešenia na zabezpečenie náhradnej dopravy," informovala Adriana Volfová, hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava. Premávka MHD je však už od 12:12 plne obnovená a električky a trolejbusy sa nasadzujú podľa platného grafikonu.

„Na odstránení poruchy intenzívne pracujeme. Predpokladaný čas jej odstránenia je do 14.00 hod. Príčiny vzniku poruchy vyšetrujeme," dodala hovorkyňa ZSE. Bez elektriny boli aj nákupné centrá ako napríklad Centrál, vrátane susedného sídla spoločnosti Orange. Budovy museli evakuovať. Chaos vznikal aj na niektorých rušných križovatkách, kde nefungovala svetelná signalizácia. Výpadok postihol aj našu redakciu.

(ars, TASR, ilustračné foto: abn)

Páčil sa vám článok?