VIDEO: Bratislavskí colníci zadržali cigarety a takmer 3500 falošných Rubikových kociek v celkovej hodnote 90-tisíc eur!

20.7.2018

Zdroj: CS SR

Páčil sa vám článok?

Bratislavskí colníci kontrolovali v uplynulých dňoch elektronické registračné pokladnice (ERP), autá prepravujúce tovar i skladové priestory. Výsledkom kontrolných akcií bolo zaistenie falzifikátov Rubikových kociek v hodnote viac ako 50 tisíc eur, nájdenie vyše 18 tisíc krabičiek cigariet s únikom na spotrebnej dani za takmer 40 tisíc eur a za porušenie zákona o používané ERP udelili pokutu 660 eur.

Colníci Colného úradu Bratislava sa v uplynulých dňoch zamerali na kontrolu porušovania predpisov o používaní ERP a odhalenie prípadov porušovania práv duševného vlastníctva. Počas akcie zistili prípad osobitne závažného porušenia zákona o používaní ERP. Podnikateľský subjekt opakovane nepoužíval pokladnice na registráciu tržby, čím sa dopustil správneho deliktu. Za mieste mu tak colníci uložili pokutu vo výške 660 eur. Následne colníci urobili v prevádzke kontrolu skladových priestorov, pri ktorej objavili 3 474  falzifikátov obľúbeného mechanického hlavolamu - Rubikovej kocky v hodnote 52 110 eur. Týmto zistením vzniklo dôvodné podozrenie z porušovania práv duševného vlastníctva a uvedené falzifikáty boli pre účely ďalšieho konania zaistené.   

Tu je video z nočného zákroku colníkov: 

 

Pri kontrole vozidiel prepravujúcich tovar po cestných komunikáciách zastavili vo večerných hodinách dodávkové vozidlo imatrikulované v Rumunsku, ktoré šoféroval občan Moldavska. Dôkladne prehľadali priestory na prepravu osôb i tovaru. Colníkom sa nepozdávali zistené rozdiely v rozmeroch vnútorného  priestoru na prepravu tovaru a vonkajších rozmerov vozidla, pričom vzniklo podozrenie z vybudovania účelového úkrytu medzi tovarovým priestorom a priestorom na prepravu osôb. Po vykonaní fyzickej kontroly vybudovaného úkrytu bratislavskí colníci zistili, že v dodávke vodič prepravuje v rozpore s platnou legislatívou SR 369 120 ks cigariet (18 456 ks krabičiek) známych značiek, pričom daňový únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov bol vyčíslený na 38 487 eur. Občan Moldavska si z krátkej dovolenky na Slovensku odniesol finančnú pokutu a trest vyhostenia zo SR. Cigarety prepadli v prospech štátu.

Zdroj: CS SR

(ars, foto: CS SR)

Páčil sa vám článok?