Dobrá správa: Na Veľkom Draždiaku už môžete využívať toalety, možno pribudnú i sprchy

13.7.2018
0
Veľký Draždiak

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Hoci Veľký Draždiak v Petržalke nie je oficiálnym kúpaliskom, v skutočnosti patrí medzi najnavštevovanejšie vodné plochy v Bratislave. Samospráva sa preto snaží jeho návštevníkom vyjsť čo najviac v ústrety.

Dôvodom, prečo obľúbený Draždiak nie je zaradený medzi legálne kúpaliská, je elektrické vedenie, ktoré vedie ponad jazero. Pokiaľ ide o kvalitu vody, tá je na kúpanie vyhovujúca a pravidelne ju monitoruje aj Úrad verejného zdravotníctva, kde si taktiež uvedomujú, že v jazere sa bežne ľudia kúpu.

"Petržalská samospráva preto hľadá spôsoby, ako pobyt pri jazere ľuďom skvalitniť. Každé leto tu zabezpečuje záchrannú službu a tento rok zašla ešte o krok ďalej. S prevádzkovateľom reštaurácie Oáza sa dohodla, že návštevníkom Veľkého Draždiaka zdarma sprístupnia ich verejné toalety, ktoré sa nachádzajú v samostatnom objekte vedľa reštaurácie (v priestoroch, kde fungujú aj masáže). Túto službu Petržalčanom financuje mestská časť. Toalety môžu ľudia využívať do konca prázdnin," uvádza samospráva.

Ako ďalej informoval miestny úrad, najnovšie uvažujú aj nad možnosťou inštalácie spŕch pri jazere.

(ms)

Páčil sa vám článok?