Manuál revitalizácie Panenskej ulice už môžete pripomienkovať

Rekonštrukcia panenskej ulice: môžete posielať svoje návrhy - panenska
Páčil sa vám článok?

Návrh Manuálu verejných priestorov pre Panenskú ulici a okolie v Starom Meste, ktorého cieľom má byť revitalizácia územia, je hotový. Materiál vznikol na základe participácie s obyvateľmi, z údajov z dotazníkov, ako aj zozbieraných z podnetov z verejných susedských a odborných stretnutí

Predmetné územie je ohraničené ulicami Palisády, Pilárikova a Svoradova a tiež Hodžovým námestím. Riešené územie obsahuje ulice Panenská, Podjavorinskej, Štetinova, Zochova, Kozia, Lýcejná, Konventná a Svoradova. V minulosti sa táto oblasť nazývala aj Tereziánske mesto.

Dôvodom vypracovania dizajn manuálu, resp. súhrnného materiálu riešených verejných a uličných priestorov v tejto zóne bol fakt, že samospráva doteraz riešila každé verejné priestranstvo jednotlivo, v tomto prípade chce zrevitalizovať celú štvrť ako celok. "Cieľom je riešiť ulice komplexne, teda od fasády po fasádu, aby sme neboli obmedzení obrubníkmi alebo jazdnými pruhmi. Treba si vyjasniť, či z toho chceme mať parkovisko, alebo priestor zdieľaný chodcami, autami a cyklistami," skonštatoval v minulosti v tejto súvislosti staromestský starosta Radoslav Števčík. 

Dokument zverejnila mestská časť na svojej webovej stránke a je možné ho pripomienkovať do 17. júla. Občania tak môžu urobiť elektronicky prostredníctvom e-mailovej adresy martina.majorosova@staremesto.sk.

(TASR)

Páčil sa vám článok?