VIDEO z Pentagonu ako z amerického Bronxu: Je toto vôbec možné?

9.7.2018
0

Zdroj: archív

Páčil sa vám článok?

Na sociálnych sieťach v poslednom období pribúdajú sťažnosti od obyvateľov Vrakune, ktorí upozorňujú najmä na problém s drogovo závislými ľuďmi a drogovými dílermi. Zverejnené bolo video, kde drogovo závislí na verejnosti užívajú drogy najťažšieho kalibru. Zo záberov prechádza mráz po chrbte.

Na portáli youtube.com sa objavilo video, ktoré zachytáva skupinku vyše desiatich ľudí, z ktorých niektorí za bieleho dňa na verejnom priestranstve užívajú drogy. Upozorňujeme, že zábery nie sú vhodné pre slabšie povahy. Pohľad na týchto ľudí je nepríjemný a je zarážajúce, že sa to deje takto na verejnosti.

Na bezpečnostný problém vo Vrakuni upozornil nedávno aj starosta mestskej časti Martin Kuruc, ktorý vyzval všetkých kompetentných, aby začali tento problém riešiť teraz a nie až keď dôjde k tragédii. Za problematické označil okolie Pentagonu a miesto pred zdravotným strediskom na Kazanskej ulici.

Je zaujímavé, že Vrakuňa sa však podľa polície zaradila za prvé štyri mesiace tohto roka medzi najbezpečnejšie mestské časti v Bratislave. 

V prípade drogovej trestnej činnosti polícia eviduje v roku 2017 celkovo 74 prípadov nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Z uvedeného počtu bolo v 49 prípadoch zastavené trestné stíhanie, v 19 prípadoch bolo vznesené obvinenie konkrétnej osobe a šesť prípadov bolo odovzdaných na odbor kriminálnej polície. "Dôvodmi zastavenia trestného stíhania boli skutočnosti, že zaistené látky buď nevykazovali stopy zakázaných látok, alebo ich množstvo a koncentrácia účinnej látky nezodpovedali ustálenej súdnej praxi, aby mohlo ísť o trestný čin," vysvetlila Mihalíková.

Za prvé štyri mesiace tohto roku eviduje polícia 51 prípadov podozrenia z nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nim. V 20 prípadoch je trestné stíhanie zastavené, pretože nešlo o trestný čin. Len vo ôsmich prípadoch došlo k vzneseniu obvinenia voči konkrétnej osobe. Hlavné mesto tvrdí, že sa snaží zlepšovať bezpečnosť v okolí Pentagonu. Podotýka však, že sa situácia nedá zredukovať len na bezpečnostný problém, lebo ide o širší sociálny fenomén, ktorý si vyžaduje zainteresovanie viacerých odborníkov.

(nc,TASR)

Páčil sa vám článok?