Vedecká cukráreň oslavuje 19. júna 10 rokov svojej existencie

18.6.2018

Zdroj: abn

Páčil sa vám článok?

Možno ste už zaregistrovali, že Národné centrum pre popularizáciu vedy a techniky organizuje pravidelne – raz do mesiaca podujatie, ktoré nesie názov vedecká cukráreň. Tento rok si projekt pripomenie 10.výročie svojej existencie a oslávia ho už tento utorok, teda 19. júna.

Na jubilejnú vedeckú cukráreň je srdečne pozvaná aj verejnosť a to v utorok 19.júna 2018 o 9.00 hod. do sídla Národného centra pre popularizáciu vedy a techniky pri CVTI SR  na Lamačskej ceste 8/A v bratislavskej Patrónke. Cyklus vedeckých cukrární začalo NCP VaT organizovať pred desiatimi rokmi, v júni 2008. Prvým hosťom bol vedec, informatik  RNDr. Andrej Lúčny, PhD., ktorý mal prednášku na tému "Autonómne roboty, androidy a kyborgovia". 

Po desiatich rokoch organizátori nadviažu na túto stále aktuálnu tému a to opäť s Dr. Andrejom Lúčnym z Katedry aplikovanej informatiky Fakulty matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského v Bratislave. Ten záujemcov povie nielen o zmenách v tejto oblasti za posledných desať rokov, ale j o hrozbách a výzvach, ktoré nám roboty v súčasnosti prinášajú.

(ts, ars, foto: abn)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie