FOTO: Kontrolovali sme kanály v Ružinove

12.6.2018
Kanál na parkovisku pre obyvateľov Súmračnej 12. júna 2018

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Stav kanalizácie v Ružinove po minulotýždňových záplavách vyvoláva stále veľa otáznikov. Boli sme sa v teréne presvedčiť, aká je realita.

Po intenzívnych dažďoch, ako bol napríklad v stredu, je viacero vstupov upchatých zemou naplavenou z okolia. Takéto zistené upchaté vpusty sú postupne čistené. Privítame, ak nás občania na takéto prípady upozornia,,“ vyjadrila sa pre Bratislavské noviny hovorkyňa Ružinova Jana Pôbišová, pričom ako jednu zo stránok, ktoré môžu obyvatelia využiť, menovala aj web odkazprestarostu.sk

Pozreli sme sa preto na jednotlivé podnety z tejto stránky, pokiaľ ide o upchaté kanály v Ružinove a laickým okom sme skontrolovali, v akom sú stave.

Ešte v roku 2015 zaevidovali na stránke odkazprestarostu problém s upchatými kanálmi na parkovisku pre obyvateľov Súmračnej číslo 10 až 22.

Kanál na parkovisku pre obyvateľov Súmračnej v roku 2015:

Zdroj: odkazprestarostu.sk

​Hoci na stránke už svieti tento podnet ako vyriešený, v realite sme sa presvedčili, že kanály sú v biednom stave. Ide o dlhé parkovisko, takže ich je tu hneď niekoľko. Niektoré boli až po vrch plné zeminy, iné boli zanesené menej. Je možné, že ich v minulosti vyčistili, no odvtedy sa opäť zaplnili naplavenou zeminou.

Kanály na parkovisku pre obyvateľov Súmračnej 12. júna 2018:

Zdroj: ms

Zdroj: ms

Zdroj: ms

​V minulosti, ešte v roku 2013 bol problémom i ďalší neďaleký kanál taktiež na Súmračnej ulici.

Kanál na Súmračnej v roku 2013:

Zdroj: odkazprestarostu.sk

​Ako sme sa dnes presvedčili, tento kanál, kúsok od centrály Smeru, vyzerá byť v súčasnosti v poriadku:

Kanál na Súmračnej 12. júna 2018:

Zdroj: ms

​V minulosti, ale ide tiež o prípad staršieho dáta (2013) , bol úplne zanesený po rekonštrukcii chodníka aj kanál na Šalviovej ulici. 

Kanál na Šalviovej ulici v roku 2013:

Zdroj: odkazprestarostu.sk

​V súčasnosti je tento kanál v poriadku, čo nám potvrdil aj jeden z miestnych obyvateľov. Samozrejme, hlbšie zanesenia kanálov a podobne nemáte šancu voľným okom odhaliť.

Kanál na Šalviovej ulici 12. júna 2018:

Zdroj: ms

​Problémová je i kanalizácia na Astrovej ulici. Takto to tam vyzeralo po daždi v marci tohto roka:

Kanalizácia na Astrovej v marci 2018:

Zdroj: odkazprestarostu.sk

​Tento problém by mal byť v súčasnosti v riešení. Konkrétne tento kanál vyzerá na prvý pohľad v poriadku, no keď sa pozriete dovnútra, vidíte, že je naozaj zanesený zeminou. Navyše kúsok od neho sme na Astrovej našli ďalší, ktorý je plný zeminy prakticky po vrch:

Kanál na Astrovej 12. júna 2018:

Zdroj: ms

​Druhý kanál na Astrovej 12. júna 2018:

Zdroj: ms

​Na záver môžeme dodať, že v Ružinove sme naozaj našli dosť kanálov, na ktoré by sa mali čo najskôr pozrieť pracovníci podniku verejnoprospešných služieb.

(ms)

Páčil sa vám článok?