FOTO: Mladík si na Hlavnej stanici pýta od ľudí peniaze – dajte si naňho radšej pozor!

8.6.2018
0

Zdroj: Koláž abn

Páčil sa vám článok?

Vo vestibule Hlavnej stanice sa dnes pohyboval približne 25-ročný mladík s cestovnou taškou v ruke, ktorý si od ľudí pýtal hotovosť na lístok. Ide o známu „firmu“. Tí, ktorí pravidelne chodia vlakmi, ho z videnia poznajú. Okrem Bratislavy sa vyskytuje napríklad aj v Komárne, kde si takisto od ľudí pýta drobné na cestu.

„Aj na mňa to minule skúšal. Povedal mi, že je chudobný študent a potrebuje peniaze na cestu do Českej republiky. Mal celkom dobrú angličtinu. Pôsobil celkom presvedčivo a dôveryhodne. Dajte si naňho radšej bacha!“ napísala k fotografii zverejnenej na sociálnej sieti Romana.

Viacerí diskutujúci, ktorí sa s dotyčným mladíkom v minulosti stretli, sa zhodli, že v jeho prípade ide doslova o biznis. Zastavuje ľudí, komunikuje s nimi po anglicky alebo po slovensky a pýta si od nich peniaze na cestovný lístok. Miesta destinácií, kam údajne cestuje, často mení a niekedy má so sebou aj cestovnú tašku a inokedy chodí „žobrať“ aj bez nej. Jeden zo svedkov potvrdil, že videl, ako mu zahraniční turisti dali aj 5 či 10 eurovú bankovku. Našinci mu skôr dávajú drobné mince. V každom prípade si však môže denne takýmto spôsobom prilepšiť aj o niekoľko desiatok až stoviek eur.

Bratislavské noviny kontaktovali v súvislosti s týmto prípadom aj hovorkyňu ŽSR Martinu Pavlíkovú, ktorá nemala vedomosť o tom, že by im niekto nahlásil obťažujúce konanie zo strany dotyčného mladíka. „Treba na takéhoto človeka upozorniť najbližšieho pracovníka ŽSR alebo zatelefonovať na políciu, ktorej súčasťou je aj železničná polícia. Navyše máme priamo na Hlavnej stanici zriadenú aj pobočku súkromnej bezpečnostnej služby, ktorej pracovníci sa starajú práve o to, aby neboli cestujúci v staničnom vestibule obťažovaní žobrákmi, bezdomovcami či inými asociálmi,“ povedala nám Pavlíková. V tomto prípade ide o podvodné konanie zo strany mladíka, ktorý uvádza ľudí do omylu a zneužíva ich dobrotu, keď si od nich pýta peniaze na lístok, ale v skutočnosti nikam necestuje, teda maximálne po skončení "šichty" domov.

(ars, foto: Facebook)

Páčil sa vám článok?