FOTO: Mladá žena za volantom pozerala do mobilu, nevšimla si červenú a vrazila do auta s malým dieťaťom!

Zdroj: Facebook D.L.

Páčil sa vám článok?

V nedeľu napoludnie sa odohrala na križovatke Prievozskej a Miletičovej ulice dopravná nehoda, keď vodička červenej Škode Fabia nerešpektovala svetelnú signalizáciu, prešla na červenú a narazila do bielej audiny, v ktorej sedel otec aj s trojročnou dcérou.

Dôvod nepozornosti ženy, ktorá nehodu spôsobila, bol prostý. Namiesto na cestu sa pozerala do svojho mobilného telefónu.

V bielej audine sedel manžel známej fitnesky Denisy Lipovskej, ktorá na sociálnych sieťach následne zverejnila fotografiu z miesta nehody spolu s nasledujúcim komentárom: „Manžel chcel odbočit doľava, naskočila mu zelená a keď sa pohol, tak z protismeru sa na červenú prirútilo v plnej rýchlosti červené auto, v ňom slečna s mobilom v ruke a ani nebrzdila! V plnej rýchlosti to nabúrala do nášho auta. Anjeli strážni stáli pri mojich blízkych. Ani našim psíkom sa našťastie nič nestalo, ale psychicky otrasení sme riadne. Tej mladej žene, ktorá nehodu zapríčinila, želám zdravie, tiež nemala vážnejšie zranenia a z vozidla vystúpila po vlastných, ale hanbila sa asi najviac vo svojom živote! A týmto chcem povedať len jedno: ľudia, poučme sa, keď nám Pán Boh dal tú šancu. Venovať sa mobilu pri šoférovaní auta je fakt hlúposť a neuveriteľný hazard. Neberte ho prosím do ruky, keď sedíte za volantom. Ak už si nevážite svoj život, tak myslite na to, že ohrozujete ostatných. Apelujem aj na všetky blogerky, blogerov, influencerov, aby prestali robiť videá  z idúcich áut! Prestaňme s tým my všetci. Lebo bohužiaľ je len málo ľudí, ktorí si môžu dať ruku na srdce a povedať, že telefóny v aute na 100 percent ignorujú.“ Jej výzva sa stretla s obrovskou podporou a na sociálnej sieti Facebook ju za necelých 24 hodín zdieľalo vyše 4000 užívateľov.

Zdroj: FB D.L.

Bratislavské noviny sa s Denisou Lipovskou dnes skontaktovali a k prípadu nám doplnila nasledovné skutočnosti: „Manžel bol s našou trojročnou dcérkou a našimi psíkmi v Sade Janka Kráľa, kde bol program k Medzinárodnému dňu detí. Jeho súčasťou boli aj hasiči a činnosť záchranných zložiek, takže možno si naša dcéra myslela, že to, čo sa na tej križovatke stalo, je len pokračovaním programu, ktorý tam videla. Našťastie sa manželovi ani jej nič nestalo. Hneď po príchode na miesto som si ju celú skontrolovala. Môj muž bol v šoku a triasla sa aj tá mladá žena, ktorá tú nehodu spôsobila. Odhadom mohla mať od 25 do 30 rokov. Sedela v aute sama a priznala sa, že tesne pred nehodou sa pozerala do mobilného telefónu. Potvrdila to aj manželovi, s ktorým sa stretla ešte aj na následnom vyšetrení v nemocnici. Vôbec sa nebránila, bola si vedomá obrovskej chyby, ktorú spravila a v živote som nikoho nevidela sa viac hanbiť. Obe autá sú totálne rozbité, aj keď ona v tej Fabii nešla prirýchlo, ale len tých povolených 50 km za hodinu. Predpokladám, že ju mohli pomýliť tie semafory, ktoré sa nachádzajú asi 500 metrov pred križovatkou, kde blikala oranžová. Asi si myslela, že ani tie druhé semafory fungovať nebudú a domnievala sa, že má na hlavnej prednosť. Inak si to neviem vysvetliť. Ale hlavným dôvodom bol samozrejme mobil, ktorý odpútaval jej pozornosť od riadenia auta,“ povedala nám Denisa Lipovská.  

(ars, foto: Facebook D.L.)

Páčil sa vám článok?