V pondelok odštartuje už 4. ročník podujatia Od Tatier k Dunaju na bicykli

20.5.2018
Nevyliečiteľní optimisti sa vydali od tatier k dunaju - od_tatier_k_dunaju
Páčil sa vám článok?

Už zajtra, teda v pondelok 21. mája sa začína ďalší, v poradí už 4. ročník veľkej cyklistickej akcie Od Tatier k Dunaju na bicykli aj napriek skleróze multiplex. Jeho účastníci sa budú počas týždňa presúvať cez Slovensko, konkrétne zo Štrbského Plesa a do Bratislavy by mali doraziť v sobotu 26. mája.

Organizátori podujatia srdečne pozývajú verejnosť, aby prišli účastníkov tohto cyklopodujatia s charitatívnym podtextom povzbudiť či už priamo na trať alebo počas zastávok či do cieľových destinácií v jednotlivých etapách. Tých je naplánovaných celkovo šesť a s každou z nich je spojený sprievodný program, do ktorého bude zaangažovaných množstvo známych tvárí z rôznych sfér spoločenského a kultúrneho života.

Prvá etapa sa začne na Štrbskom Plese pred Hotelom FIS 21.mája za účasti podpredsedu vlády  Richarda Rašiho, herca Ivana Tuliho Vojteka či speváka Tomáša Bezdedu. S príhovorom by mal vystúpiť starosta obce Štrba Michal Sýkora. Naplánované sú štyri zastávky: V Liptovskej Kokave, na Námestí osloboditeľov v Liptovskom Mikuláši, Kúpeľnej dvorane Kúpelov Lúčky a v Dolnom Kubíne, kde by sa mal objaviť aj exminister zdravotníctva a vnútra Tomáš Drucker. Na bicykle by mali vysadnúť aj moderátori Patrícia Jarjabková a Rasťo Sokol.    

Druhá etapa odštartuje 22. mája z Kempu Tília Gäceľ v Dolnom Kubíne so zastávkami v Terchovej, Žiline, kde vystúpi súbor Heligónka a pred dojazdom cyklistov si bude môcť verejnosť vyskúšať špeciálny oblek, vďaka ktorému lepšie pochopia, aké ťažké to majú ľudia so sklerózou multiplex. Svoje služby predvedú aj študenti zdravotnej školy a prezentovaná bude ponuka chránenej dielne Scarabeus. Naplánované sú ešte aj zastávky v Plevníku – Drieňovom a Považskej Bystrici, kde sa predvedú psovodi, vystúpia deti zo súkromnej umeleckej školy Stella a zaznie koncert hudobnej skupiny Romana Nadányi band.

Tretia etapa odštartuje 23.5. v Hoteli Podhradie v Považskej Bystrici s cieľom v Trenčianskych Tepliciach, kde je naplánovaný koncert dvojice gitaristov Mareka Kotiana a Romana Mečiara.

Štvrtá etapa začína 24.5. pri Penzióne Lívia v Trenčianskych Tepliciach so zastávkami v Trenčíne, Novom Meste nad Váhom a v Piešťanoch, pričom cieľovou stanicou je Trnava

Piata etapa sa začne spred Hotela Satelit v Piešťanoch 25.mája a povedie cez Mestský park v Nitre do Trnavy a zakončiť by ju tu mal koncert Allana Mikušeka.

Šiesta etapa odštartuje v sobotu 26.mája spred trnavského hotela Barbakan smerom do Bratislavy. Cieľ bude na Hviezdoslavovom námestí a pretekári by sem mali doraziť okolo 15-tej hodiny. Pripravená je bubnová šou Campana Batacada, koncert speváckeho tria La Gioia a prezentácia RRC HYdrorock. Na záver zaznie hymna podujatia.

(ts, ars, foto: abn)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie