FOTO: Za Domom športu vyrastie nová multifunkčná športová hala za 4 milióny eur!

17.5.2018

Zdroj: Google Maps

Páčil sa vám článok?

Starosta MČ Bratislava Nové Mesto Rudolf Kusý pred niekoľkými dňami na sociálnej sieti avizoval, že za Domom športu na Junáckej ulici by mal už čoskoro nastať čulý stavebný ruch. Mala by sa tu začať stavať nová multifunkčná športová hala.

Investorom však nebude mestská časť, ale Slovenský zväz hádzanej (SZH), teda štát. Stáť by mala na Pasienkoch hneď vedľa Domu športu na Junáckej v susedstve futbalového štadióna na Pasienkoch, kde v súčasnosti hráva bratislavský Slovan. Celkové náklady boli vyčíslené na viac než štyri milióny eur a hala by mala byť dokončená v roku 2020, kedy sa očakáva aj jej otvorenie. „Šport je v Bratislave na okraji záujmu. To je fakt. V porovnaní s obdobím spred roka 1990 máme stále menej verejných športovísk a čo je neuveriteľné, stále nejaké zanikajú. Preto je výstavba novej športovej haly čosi výnimočné. A sme radi, že takáto hala vznikne u nás, teda v Novom Meste, kúsok od nášho úradu,“ napísal na sociálnu sieť novomestský starosta Rudolf Kusý. Ten zároveň v následnej diskusii občanom prezradil, že by sa mal v dohľadnom čase rekonštruovať aj samotný Dom športu, ktorý v poslednom čase pôsobí čoraz viac ošarpane a spustnuto. Do objektu by sa mal presťahovať Slovenský olympijský výbor a vynoviť by sa mala nielen telocvičňa, ale aj viaceré vonkajšie a vnútorné priestory.

Ako bude nová hala vyzerať?

Navrhovaný objekt bude tvorený dvoma nadzemnými podlažiami. Na prízemí je plánovaná vstupná hala s recepciou, kanceláriou, hygienickými zariadeniami pre návštevníkov a dvomi schodiskami vedúcimi na druhé podlažie. Chýbať by nemali šatne pre hráčov a rozhodcov s vlastným hygienickým vybavením a ošetrovňa vybavená materiálno-technicky a personálne v rozsahu ambulancie telovýchovného lekárstva.

Priestor hracej plochy bude po jednej zo strán vybavený teleskopickou tribúnou. V prípade zasunutia tribúny je možné využiť dve ihriská s rozmermi 40x20 m. Pokiaľ bude tribúna vysunutá, využiteľné bude jedno ihrisko s rozmermi 40x20 m. Teleskopická tribúna má pri plnom vysunutí plánovanú maximálnu kapacitu 720 divákov. Celková kapacita haly je 954 divákov.

Vizualizácie multifunkčnej športovej haly nájdete aj v našej galérii:  

Podľa vyjadrenia generálneho sekretára Slovenského zväzu hádzanej Ivana Sabovika pre denník Šport by mala nová hala byť vhodná až pre 15 halových olympijských športov ako sú napríklad basketbal, florbal, futsal, volejbal, bedminton, stolný tenis, ale aj box či zápasenie či rôzne druhy bojových umení.  

„Prostriedky na výstavbu haly sa nám podarilo získať zo štátneho rozpočtu prostredníctvom Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu a v súčasnosti prebiehajú všetky potrebné úkony aby sme mohli začať s realizáciou stavby,” dodal sekretár SZH.

(ars, foto: Facebook, Google Maps)

Páčil sa vám článok?