FOTO a VIDEO: V Záhorskej Bystrici už majú máju - neuhádnete, čo na ňu miestny starosta nechal zavesiť!

Zdroj: Facebook

Páčil sa vám článok?

Každoročne posledný aprílový deň zvyknú v Záhorskej Bystrici za pomoci dobrovoľných hasičov stavať máj alebo v ich nárečí máju - symbol jari a lásky. Tento rok na ňu starosta Jozef Krúpa priviazal aj fľašku s tradičným slovenským nápojom, ktorú by spolu s občanmi tejto mestskej časti chceli otvoriť až o mesiac. Zatiaľ sa bude nachádzať v bezpečnej, ale pritom rekordnej výške...

Máj, alebo po záhorácky „Mája", sa už od pondelka týči na Námestí rodiny v Záhorskej Bystrici. Posledný aprílový deň ho tu postavili členovia dobrovoľného hasičského zboru, ale pomáhali im aj občania na čele so starostom tejto mestskej časti Jozefom Krúpom.

Zdroj: Facebook

Práve on na máj nechal priviazať pollitrovú fľašku s alkoholickým nápojom, ktorá bola umiestnená do vkusného žltočerveného držiaka s nápisom Záhorská Bystrica - Natrvalo doma. ​„Je to u nás dlhoročná tradícia. Väčšinou ide o borovičku. Necháme ju tam visieť celý mesiac a potom z nej bude tekutá odmena pre tých, čo nám prídu pomáhať dávať našu máju dole," povedal pre Bratislavské noviny starosta Jozef Krúpa.  

Zdroj: Facebook

​„Len, aby vám ju dovtedy neodfúklo," komentoval tento netradičný počin jeden z miestnych obyvateľov. Tí zároveň mali možnosť hádať ako vysoký je tohtoročný máj. Správna odpoveď je: 28 hasičských krokov, čo je približne 24,5 metra. 

Zdroj: Facebook

V utorok 1. mája 2018 sa na Námestí rodiny konal aj zraz automobilových veteránov a to priamo pod májom, teda májou. Môžete si ho pozrieť v nasledujúcom videu: 

(ars, foto a video: Facebook)

Páčil sa vám článok?