Petržalský PumpPark bude ideálne sídliskové športovisko

14.4.2018
PumPark vizualizácie

Zdroj: ozpedal.sk

Páčil sa vám článok?

Na starej bikrosovej cyklistickej dráhe na Haanovej pri lesíku by sa už o pár týždňov malo začať stavať. Priestor sa vďaka OZ Pedál začne meniť na PumpPark.

Koncom roka 2016 dostalo občianske združenie pozemok do prenájmu za jedno euro ročne. Podmienkou prenájmu bolo, že na tomto verejnom športovisku treba preinvestovať 20-tisíc eur za tri roky. Nezisková organizácia má momentálne zhruba 10-tisíc eur od rôznych sponzorov a z grantov. Minulý rok kompletizovali projektovú dokumentáciu, rozhodnutie stavebného úradu majú v rukách od polovice decembra a v najbližších týždňoch by už chceli osadiť lodný kontajner, začať odkopávať priestor pre detský ohruh Bambi line, spevniť svah pri kontajneri a vytvoriť sedenie, vymodelovať Bambi lie a bočný nájazd na štartovaciu rampu a napokon vyasfaltovať povrch Bambi Line.

Ako nás informoval Dušan Chudík, kvôli bezpečnosti ľudí boli, bohužiaľ, nútení požiadať aj o výrub niektorých stromov, ktoré boli zničené počas veternej smršte v roku 2017.

Pump track je celkom iné bicyklovanie ako po hrádzi a pre mnohých oveľa lepšia zábava. Ide o dráhu širokú do dvoch metrov pre horské a BMX bicykle, pozostáva­júcu z cielene vybudovaných vĺn a klopených zákrut.

Vlny sa využívajú na získavanie rýchlosti, pokročilí môžu skákať z jednej vlny na druhú, začiatočníci vlny iba kopírujú. Deti sú schopné naučiť sa jazdiť na takejto dráhe v priebehu 30 minút. Vynovený areál bude mať viac dráh rôznej náročnosti.

(in)

Páčil sa vám článok?