FOTO: Dopravní policajti a členovia Vodnej stráže kontrolovali prejazd vozidiel po hrádzi. Ako to dopadlo?

16.2.2018

Zdroj: PZ SR

Páčil sa vám článok?

V priebehu včerajšieho dopoludnia (15.02.2018) vykonali policajti Krajského dopravného inšpektorátu Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave v spolupráci s Vodnou strážou kontrolu pohybu vozidiel po dunajskej hrádzi na petržalskej strane.

​V čase  08.00 – 09.30 hod zaznamenali jazdu štyroch osobných motorových vozidiel, ktoré podrobili kontrole. Ani jedno z kontrolovaných vozidiel nemalo písomné povolenie na jazdu po vodnej stavbe. Zistené priestupky na hrádzi, ktorá nie je komunikáciou podľa zákona o cestnej premávke, ale vodnou stavbou podľa zákona o vodách, boli postúpené na prejednanie vecne a miestne príslušnému správnemu orgánu.

„Krajský dopravný inšpektorát Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave bude v spolupráci s Vodnou strážou vo vykonávaní pravidelných kontrol naďalej pokračovať. V tejto súvislosti upozorňujeme vodičov, že po vodnej hrádzi môže jazdiť správca vodného toku, orgán štátnej správy a vozidlá na základe písomného povolenia  na jazdu po hrádzach Dunaja a Vodného diela Gabčíkovo,“ povedala policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

(ts, ars, foto: PZ SR)

Páčil sa vám článok?