FOTO a VIDEO: Speváčka Brigita Szelidová pokrstila svoj nový album DUETS. Kto jej asistoval?

Zdroj: Jana Plevová

Páčil sa vám článok?

V stredisku kultúry na Vajnorskej ulici sa v utorok večer konalo tradičné podujatie Na kus reči s Jozefom Banášom, ktorého hosťami boli speváčka Brigita Szelidová, Ernest a Silvia Šarköziovci z orchestra Cigánski diabli, hudobník Ľuboš Šrámek a tanečník Fredy Ayisi. Všetci sa zároveň stali krstnými rodičmi speváčkinho nového CD.

Brigita Szelidová odštartovala svoju profesionálnu kariéru pred 25 rokmi, ale k prvému vlastnému albumu sa dopracovala až v posledných rokoch. Koncom roka 2014 nahrala skladbu Lolitka, ktorá sa stretla s veľkou odozvou, čo speváčke dodalo chuť pracovať na ďalších piesňach.  

​Nahrávky mal hudobne, aranžérsky aj autorsky pod palcom skvelý muzikant a producent Ľuboš Šrámek. „Keďže väčšina z nich sú duety, album sme nazvali Duets. Na spoluprácu som si pozvala niektorých umelcov z branže, ku ktorým mám hudobne i ľudsky najbližšie. Spievam tam s Cigánskymi diablami, Anitou Soul, Karolom Csinom, Richardom Csinom, Robom Opatovským, Igorom Kmeťom, Rakbym a tiež s Fredym Ayisi, s ktorým som začínala. Odviedli sme kus krásnej, poctivej práce. Album je aj vďaka hosťom veľmi rozmanitý. Sú tam skladby ladené do funky, džezu, swingu, soulu a so Silviou Šarközi z Cigánskych diablov som si dokonca strihla aj poriadne štipľavý čardáš," povedala na margo svojho dlhoočakávaného debutu Brigita.

Klip k spomínanej piesni si môžete pozrieť tu:

Počas veľmi príjemného večera sa na pódiu okrem hudobníkov Marcela Buntaja, Nikolaja Nikitina, Mila Suchomela či Ľuboša Šrámeka, ktorí sprevádzali Brigitu objavil aj orchester Cigánski diabli v kompletnej zostave a príjemným prekvapením bolo účinkovanie speváčkiných detí – dcéry Terezky, ktorá mama pomáhala so spevom a syna Števka. Ten sa zase predstavil ako nádejný cimbalista. Hral na svoj vek veľmi dobre a ani sa tomu netreba veľmi čudovať, keď je jeho učiteľom sám Ernest Šarközi.

Takto to na akcii vyzeralo: 

(ars, foto: Jana Plevová, video: youtube, facebook)

Páčil sa vám článok?