VIDEO: Ranný incident v MHD! Vodič odmietol odviezť kašľajúcu cestujúcu

Zdroj: Facebook

Páčil sa vám článok?

Na MHD linke číslo 68 sa dnes skoro ráno odohrala kuriózna situácia. Vodič autobusu odmietol pokračovať v jazde. Viezol totiž cestujúcu, ktorá bola nachladnutá.

Na svojej facebookovej stránke dnes uverejnil cestujúci zaujímavú situáciu, ktorá vznikla ráno v autobuse MHD. Došlo v ňom k hádke medzi vodičom autobusu č. 68 a jednou z cestujúcich, ktorá sedela vpredu a kašľala. Šofér ju najskôr vyzval, aby si presadla ďalej od jeho kabínky, nakoľko sa strachoval o svoje zdravie a keď ho neposlúchla, tak odmietol pokračovať v jazde, čo zase rozčúlilo ostatných pasažierov. Vodič sa bál, že ho nakazí chrípkovým vírusom a ľudia, ktorí sa potrebovali dostať do práce, boli právom rozhorčení. V autobuse sa viezlo približne 10 cestujúcich, ktorí začali vodičovi dohovárať.

„Pani tu celý čas kašle, chrchle už od Petržalky," rozčuľoval sa vodič MHD. „Zakaždým, keď mám dva dni voľna, tak ležím, chrípka je rozšírená, " sťažoval sa ďalej vodič.

Pani sa ale bránila, že za to nemôže. „Robíte vo verejnej doprave, ja nie som jediná, čo je tu nachladnutá," oponovala vodičovi.

Pozrite si video z ranného incidentu v autobuse č. 68:

Komplikovanú situáciu, pri ktorej už padali silné aj vulgárne slová, prišiel na miesto riešiť dispečer Dopravného podniku Bratislava. A ten dal vodičovi jasnú odpoveď. „Ste zavretý v kabínke, bohužiaľ, pani je chorá, to nie je dôvod, aby ste ostali stáť a prestali premávať," povedal veľmi jednoznačne. Vodič sa ale stále bránil a odvolával sa na cestovný poriadok. Nakoniec však pokračoval v jazde. Otázne je, kto mal v tomto prípade pravdu. Podľa vedúceho marketingu a komunikácie DPB Zenona Mikleho bol rozhodujúci práve príchod dopravného dispečera, ktorý bol situáciu vo vozidle a dôvod jeho zastavenia preveriť a nakoniec vydal pokyn vodičovi pokračovať v jazde. „Podľa prepravného poriadku z prepravy môžu byť vylúčené osoby, ktoré sú zjavne pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok a osoby, ktoré pre chorobu, mimoriadne znečistenie odevov alebo z iných dôvodov môžu byť cestujúcim na ťarchu," citoval smernice Zenon Mikle. V tomto konkrétnom prípade však nedošlo k vykázaniu cestujúcej z prepravy, ale k zastaveniu autobusu, k čomu podľa dispečera nebol dôvod. Bratislavské noviny zaujímalo aj to, či bude mať tento incident nejakú dohru, prípadne hrozí vodičovi postih, ale pravdepodobne si to bude riešiť Dopravný podnik len interne nejakým dohovorom a vodič nebude za svoj postup postihovaný. 

(nikicuki, foto a video: Facebook Blažej Beky Čavajda)

Páčil sa vám článok?