Projekt novej škôlky v Petržalke napreduje, otvoriť by ju mohli v septembri

3.2.2018
0
V petržalke by mala pribudnúť nová materská škola na turnianskej ulici - Turnianska
Páčil sa vám článok?

Projekt novej materskej školy (MŠ) na Turnianskej ulici v bratislavskej Petržalke pomaly napreduje. V súčasnosti prebieha kontrola dokumentácie pred vyhlásením samotného verejného obstarávania na dodávateľa stavebných prác.

K nemu mestská časť pristúpi po tom, ako získa stanovisko zo strany kontrolovaného subjektu, teda ministerstva pôdohospodárstva. „Sú to eurofondy a vyžaduje si to niekoľko stupňov kontroly. Momentálne prebieha druhýkrát kontrola verejného obstarávania, ešte pred samotným obstarávaním,“ uviedol prednosta petržalského miestneho úradu Miroslav Štefánik. Je to podmienkou poskytnutia finančných prostriedkov, keďže rezort vyhovel žiadosti samosprávy a v rámci minuloročnej výzvy poskytne mestskej časti dotáciu vyše 360.000 eur. „Celý proces (rekonštrukcie) sa kvôli tomu naťahuje, ale musíme to rešpektovať,“ doplnil Štefánik. S prácami by sa malo začať na jar.

Prebudovanie nevyužívaných priestorov časti základnej školy na Turnianskej ulici na štyri triedy pre škôlkarov je jedným z krokov mestskej časti, ako zlepšiť situáciu v predškolských zariadeniach vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Tie totiž dlhodobo bojujú s nepostačujúcim množstvom miest pre prijímanie detí. „Predmetom rekonštrukcie budú stavebno-technické úpravy pre potreby materskej školy s prvkami inkluzívneho vzdelávania,“ uvádza miestny úrad na webovej stránke. Nové priestory by mali poskytnúť kapacitu pre 90 detí a mestská časť ich plánuje otvoriť v septembri 2018.

Mestská časť sa v roku 2017 zapojila projektom do výzvy zameranej na zvýšenie kapacít a zlepšenie infraštruktúry materských škôl. Vyhlásilo ju MPRV SR v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) 2014-2020.

(TASR)

Páčil sa vám článok?