VIDEO: Ján Ďurovčík hľadal na konkurze novú predstaviteľku do muzikálu o Bambuľke

22.1.2018

Zdroj: Facebook M.B.

Páčil sa vám článok?

Cez víkend sa v bratislavskom Istropolise konal konkurz na hlavnú predstaviteľku muzikálu Bambuľka, ktorý pripravuje režisér Ján Ďurovčík so svojím tímom. Spomedzi stoviek dievčat vo veku od 6 do 9 rokov vybrala porota 16 najlepších adeptiek, s ktorými bude produkcia naďalej pracovať a to vo veľmi rýchlom tempe, veď prvé predstavenia nového muzikálu sú naplánované už na polovicu mája.

Celkovo rodičia na konkurz prihlásili vyše 600 detí vo veku od 6 do 9 rokov, ale nie všetky malé herečky počas uplynulého víkendu do nášho hlavného mesta prišli. Výberového konania sa zúčastnilo takmer 300 dievčatiek, ktorých prvou úlohou bolo zaspievať pred porotou pieseň známu z televízneho seriálu Bambuľkine dobrodružstvá. Ak uspeli v speve, tak postúpili do druhého kola, kde ich režisér Ján Ďurovčík skúšal z pohybových schopností a pod jeho vedením museli predviesť tanček. „Vybralo sa napokon 16 dievčatiek, ktoré dostali od produkcie texty dialógov medzi Bambuľkou a dedom Jozefom. Tie by sa mali do najbližšej soboty naučiť, s čím im bude pomáhať skúsený pedagóg a herec Dušan Kaprálik. A počas ďalšieho víkendu sa vyberie z týchto adeptiek tri až päť alternácií na hlavnú postavu,“ povedal pre Bratislavské noviny Peter Guldan, ktorý je autorom pôvodnej rozprávky Bambuľkine dobrodružstvá ako aj textov piesní.

Takto si vybrané dievčatká na úlohy Bambuľky pod dozorom Jána Ďurovčíka zaspievali: 

„Bude to pre tie dievčatká naozaj ťažká úloha, aby nielen prípravu, ale aj samotné predstavenia bez problémov zvládli. Jedna vec je robiť seriál, kde sa dá nakrúcanie zastaviť či zopakovať a niečo úplne iné je účinkovať v muzikáli, ktorý ide naživo. Môže tam zafungovať viacero nepredvídateľných aspektov – môže sa stať, že niektoré dieťa pred predstavením ochorie, prípadne dostane trému, ale verím Jánovi Ďurovčíkovi, že si dobre vyberie – on má na tie talenty nos a veľké skúsenosti,“ hovorí Guldan. Ten chcel pôvodne v televíznom seriáli do postavy Deda Jozefa obsadiť Jozefa Kronera, ale napokon padla voľba na Júliusa Pántika, ktorý sa tejto úlohy zhostil nenapodobiteľne. Ešte nie je jasné, kto bude hrať Deda Jozefa v muzikáli Bambuľka. „Bolo oslovených viacero kandidátov. Dal som produkcii aj svoju konkrétnu predstavu, ale samozrejme, že bude záležať aj na samotných hercoch či sa na účinkovaní dohodneme a hlavne, kto z nich bude schopný z hľadiska termínov odohrať naplánované predstavenia nášho muzikálu,“ uviedol pre Bratislavské noviny Ján Ďurovčík, ktorý dokonca ešte ani nevedel či je budúca Bambuľka medzi dievčatkami vybranými prostredníctvom konkurzu. „Možno je a možno sme tú pravú Bambuľku ešte nenašli. Uvidíme,“ dodal záhadne. Premiéra muzikálu Bambuľka je naplánovaná na 18. mája v bratislavskom Istropolise. 

(ars, foto a video: Facebook)

Páčil sa vám článok?