Policajti s hasičmi zachraňovali muža, ktorý chcel skočiť do Dunaja. Jeho reakcia bola nepochopiteľná!

11.1.2018

Zdroj: abn

Páčil sa vám článok?

Hliadka Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II bola včera, teda v stredu 10. januára v čase krátko pred 21.00 h vyslaná do lodenice v blízkosti ulice Vlčie hrdlo, kde sa v zmysle oznámenia mal nachádzať muž vo vodnom toku rieky Dunaj.

Po príchode na miesto sa hliadka skontaktovala s oznamovateľkou a  zbadala vo vodnom toku rieky muža, ktorý bol po krk vo vode. Po spozorovaní hliadky PZ sa muž začal správať rozrušene a vyhrážal sa, že skočí do rozbúreného Dunaja. Policajti sa snažili s mužom komunikovať a verbálne ho upokojiť, avšak ich prítomnosť muža ešte viac podráždila a žiadal, aby hliadky z miesta odišla. „Hliadka sa vzdialila z dohľadu muža, pričom muž po niekoľkých minútach z vody začal vychádzať. V tom čase sa však na miesto dostavili vozidlá RZP a Hasičského a záchranného zboru a ich prítomnosť muža opätovne rozrušila a opätovne sa spustil po strmom brehu do rieky, na čo hliadka bezodkladne zareagovala a ihneď za mužom jeden z policajtov skočil a muža zachytil. Druhý člen hliadky ho za použitia pripraveného ťažného lana z vodného toku rieky vytiahol a následne boli obaja muži aj za asistencie príslušníkov HaZZ vytiahnutí na breh," opísal okolnosti dramatickej situácie policajný hovorca Michal Szeiff. 

„Na brehu sa však muž začal správať voči hliadke agresívne, kládol aktívny odpor a z uvedeného dôvodu boli v súlade so zákonom použité voči nemu donucovacie prostriedky a priložené služobné putá. Následne bol prevezený  za asistencie hliadky PZ do jednej z nemocníc v Bratislave. Následnou lustráciou bolo zistené že sa jednalo o 34-ročného Bratislavčana. K zraneniu tohto muža ako ani iných osôb v súvislosti s touto udalosťou nedošlo," povedal pre médiá Szeiff.

(ts, ars, ilustračné foto: abn

Páčil sa vám článok?