V Mestskom divadle v piatok uvedú predstavenie Tektonika citov, ktoré je o pýche v láske a nesprávnom rozhodnutí...

10.1.2018

Zdroj: MDPOH

Páčil sa vám článok?

Už tento piatok – 12. januára 2018 sa diváci budú môcť prísť pozrieť na premiéru nového divadelného predstavenia Tektonika citov, ktoré pochádza z pera jedného z najúspešnejších súčasných dramatikov – Erica Emmanuela Schmitta. Režisérskej taktovky sa v ňom ujal skúsený Michal Spišák.

V inteligentnej konverzačnej komédii sa predstaví úspešný pár - ministerská pracovníčka Diana (Petra Vajdová) a podnikateľ Richard (Milo Kráľ). Ich idylický vzťah im každý závidí, avšak zlom nastane, keď sa Diana rozhodne vyskúšať hĺbku Richardovho citu. A to sa ukáže ako fatálny omyl. Zamilovanosť sa zmení na niečo, čo až príliš pripomína nenávisť a súperenie. Kto zvíťazí a kto bude porazení? A  má byť láska medzi dvomi „milujúcimi sa ľuďmi“  boj ?

„Častokrát si rozumovo uvedomujeme, že by sme mali niečo urobiť a naše emocionálne prežívanie nám to nedovolí. Temná emocionálna „struna“, ktorá je ukrytá niekde hlboko v duši hlavnej hrdinky, ju núti robiť prekvapivé a šokujúce veci. Aj keď pôsobí navonok sebaisto a pevne, v skutočnosti je zmietaná svojimi vášňami. A zdá sa, že nedopadne dobre," myslí si o téme režisér Michal Spišák. Postavu Madame de Pommeray - Dianinej matky bravúrne stvárni Božidara Turzonovová. Tešiť sa môžete aj na skvelé slovenské herečky - Janu Valockú a Dominiku Žiaranovú.

„Tektonika citov. Spomeň si, raz večer sme sa o tom rozprávali. City sa presúvajú ako platne zemskej kôry. Keď sa dajú do pohybu, spôsobujú kolízie, odliv a príliv, záplavy, erupcie, tsunami, zemetrasenia... Presne to, čo sme práve zažili,” hovorí Richard Darcy – hlavný hrdina nového divadelného predstavenia Tektonika citov, ktoré si už tento piatok – 12.1. 2018 môžete pozrieť na doskách Mestského divadla P. O. Hviezdoslava.

Nenechajte si ujsť príbeh, počas ktorého pocítite, že jedno nesprávne rozhodnutie dokáže obrátiť život hore nohami nielen Vám, ale aj Vašim blízkym. Aj na lásku treba mať odvahu...

Viac informácií a predaj vstupeniek na www.mdpoh.sk

(ts, ars, foto: BKIS)

Páčil sa vám článok?