FOTO: 89-ročného starčeka z Rovinky, ktorý utiekol na Silvestra pred delobuchmi, dnes našli v Podunajských Biskupiciach mŕtveho!

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Niekoľkodňové pátranie po nezvestnom 89-ročnom Pavlovi Štefánikovi, ktorý býval na Okružnej ulici v Rovinke, sa dnes skončilo. Nedá sa povedať, že to dopadlo úspešne, nakoľko starčekovu mŕtvolu dnes objavili dvaja mladíci asi 500 metrov od železničnej stanice Podunajské Biskupice.

Podľa slov ľudí, ktorí ho niekoľko dní hľadali, sa starček na Silvestra zľakol delobuchov a dezorientovaný pred nimi utiekol a stratil sa.

Polícia po starčekovi pátrala od 1. januára, kedy zverejnili jeho fotografiu a popis. Článok o stratenom Pavlovi Štefánikovi zdieľali na sociálnych sieťach aj desiatky čitateľov Bratislavských novín, vďaka čomu sa do jeho hľadania zapojilo množstvo dobrovoľníkov vrátane pracovníkov záchrannej služby Emergency Medical and Rescue Assistance a OZ Dobrovoľného hasičského zboru vo Vrakuni, ktorým sa dnes podarilo zmobilizovať asi 30 ľudí a ich pátranie napokon viedlo až k nálezu starčekovho tela, bohužiaľ už bez známok života.

„Podľa toho, čo zatiaľ vieme, tak starček utiekol z Rovinky na Silvestra krátko po polnoci, keď sa zľakol delobuchov. Sám zažil druhú svetovú vojnu a mohli mu tie rany pripomínať delostrelecké ostreľovanie či bombardovanie. Dostal sa až na miestnu železničnú stanicu, kde nastúpil na prvý vlak, ktorý prišiel a odviezol sa ním do Dunajskej Stredy. Tu ho zachytili bezpečnostné kamery, aj si ho všimol jeden z taxikárov. Keď zistil, že sa vydal zlým smerom, tak nastúpil na iný vlak a vrátil sa naspäť do Rovinky a odtiaľ sa vydal pešo smerom do Podunajských Biskupíc popri koľajniciach," hovorí Daniela - jedna z dobrovoľníčok, ktorá sa ho aj dnes vybrala hľadať.

Zdroj: Facebook

A pokračuje: „Cez dieru v plote sa dostal do oploteného zdroja pitnej vody, ktorý sa nachádza asi 500 metrov od tunajšej železničnej stanice. Tu si ho všimli na zemi ležať dvaja mladíci asi 15 metrov od plota. Tí šli akurát oproti nám a upozornili nás, že v spomínanom areáli leží na zemi mŕtvola nejakého muža. Naše obavy sa potvrdili. Bol to hľadaný starček. Vyzeral akoby sa len uložil na spánok, ale keďže bol nezvestný niekoľko dní a nocí, navyše nemal pri sebe vodu ani lieky, tak nebola veľká šanca, že by mohol vonku za takýchto okolností prežiť celý týždeň. Aj lekárka, ktorá bola s nami tvrdila, že tam musel ležať mŕtvy už minimálne štyri dni. Kúsok od toho miesta ho v utorok 2. januára hľadali aj cvičení psi, ale nechytili jeho stopu. Je nám to všetkým strašne ľúto, že to takto dopadlo a obľúbený pán Štefánik takto nedôstojne zomrel,“ povedala pre Bratislavské noviny jedna z dobrovoľných hasičiek – Daniela, ktorá spolu s kolegami na miesto nálezu privolala políciu a samozrejme aj obhliadajúceho lekára. Ten však už musel len potvrdiť smrť 89-ročného starčeka.   

Zdroj: Facebook

​(ars, foto: Facebook)

   

Páčil sa vám článok?