Kedy sa začne lyžovať na Zochovej chate a Pezinskej Babe?

9.12.2017
0

Zdroj: holidayinfo.sk

Páčil sa vám článok?

Medzi lyžiarske strediská, ktoré najčastejšie využívajú Bratislavčania, určite patrí Zochova chata neďaleko Modry a Pezinská Baba. Ako vidno na záberoch, nejaký sneh tu už je, kedy sa však rozbehne lyžovačka?

„Všetko bude závisieť od počasia, koľko a kedy napadne prírodného snehu, alebo kedy a aké budú mrazy, a podarí sa technicky zasnežiť svahy na požadovanú vrstvu,“ priblížil Ján Reisenauer z Lyžiarskeho klubu (LK) Pezinská Baba, ktorý prevádzkuje zimné lyžiarske stredisko na Pezinskej Babe (úvodná fotografia článku z dnešného rána)  a Zochovej chate (dolná fotografia článku z dnešného rána). Verí, že sa vleky podarí spustiť ešte pred Vianocami.

Pezinská Baba má už prvú lyžovačku v tejto sezóne za sebou. Minulý víkend bol v sobotu (2.12.) a nedeľu (3.12.) v prevádzke kotvový vlek Double, keďže pár dní predtým tu napadlo do 35 centimetrov snehu a zasnežovali aj technicky. Trate pre bežkárov boli na Pezinskej Babe upravené so skútrom na klasickú aj korčuliarsku techniku. Na Zochovej chate len utlačili sneh na svahoch a v stredisku bolo možné sa aspoň sánkovať. Prevádzka vlekov bola na Pezinskej Babe prerušená do odvolania od pondelka (4.12.).

Strediská sú podľa Reisenauera na túto lyžiarsku sezónu pripravené . Vleky sú po údržbe a revíziách. Na Pezinskej Babe vymenili osvetlenie za nové modernejšie LED svietidlá. „Ostatné inovácie do techniky, napríklad do snežných pásových vozidiel, vlekov a technického zasnežovania návštevníci ťažko zbadajú, skôr to zlepší našu prácu. Na Zochovej chate sme kompletne vymenili terasu pred bufetom,“ podotkol.

Zdroj: holidayinfo.sk

Minuloročnú sezónu hodnotí Reisenauer ako relatívne dobrú a z pohľadu prevádzkových dní (76) mierne nadpriemernú. Približná návštevnosť zjazdových lyžiarov na Pezinskej Babe bola okolo 22.000 a na Zochovej chate okolo 10.000. Aktuálne informácie zo stredísk Pezinská Baba a Zochova chata môže verejnosť nájsť na webe www.lkbaba.sk či prostredníctvom stránky LK Pezinská Baba na sociálnej sieti. Funguje tiež odkazovač s aktuálnou informáciou na Pezinskej Babe na čísle 033 640 23 12 a na Zochovej chate 033 6470 130.

(TASR)

Páčil sa vám článok?