Chcete vedieť, ktorí slávni ľudia navštívili Carlton?

9.12.2017
0

Zdroj: OZ Bratislavské rožky

Páčil sa vám článok?

Carlton ako najstarší fungujúci hotel Bratislavy je už niekoľko storočí živým pamätníkom návštev a udalostí, ktoré sa tu odohrávali. Viac o nich sa môžete dozvedieť na prednáške, ktorá sa uskutoční v pondelok (11.12.2017) o 18.00 hod. priamo v hoteli.

Medzi jeho stenami hľadal oddych a útočisko široký diapazón osobností (napr. Jules Verne, Thomas Alva Edison, Alfred Nobel, Franz Liszt, Johannes Brahms, František Jozef I., Tomáš Garrigue Masaryk, Hans von Euler-Chelpin, Werner Heisenberg, Gérard Philipe, Jean-Paul Sartre), ktoré ho kvalifikovali medzi najvýznamnejšie v strednej Európe.

Je nemožné všetky menovať; je však možné aspoň trošku načrieť do bohatej histórie hotela a pripomenúť, ako sa sem všetky tie návštevy dostali, čo v Bratislave hľadali a ako sa u nás cítili.

Prednášajúcim bude Ján Vyhnánek, akciu organizuje OZ Bratislavské rožky v rámci projektu Prechádzky starým Prešporkom. Vstup je voľný.

Po prednáške sa uskutoční slávnostné odovzdávanie cien Zlatý rožok 2017 pre dobrovoľníkov a podporovateľov OZ Bratislavské rožky. V rámci podujatia pre členov a záujemcov bude možnosť zaplatenia členského poplatku na rok 2018.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?