Petržalka odstraňuje autovraky. Tipnite si, koľko ich už bolo tento rok

6.12.2017
0

Zdroj: MÚ Petržalka

Páčil sa vám článok?

Bratislavská Petržalka naďalej pokračuje v odstraňovaní vrakov áut. Od začiatku roka sa mestskej časti podarilo z verejných priestranstiev odstrániť 50 vozidiel, ktoré ohrozovali alebo poškodzovali životné prostredie. Ďalších 64 nepojazdných vozidiel odstránili ich vlastníci, ktorí tak zareagovali na výzvu samosprávy.

Informovala o tom Silvia Vnenková z petržalského miestneho úradu s tým, že na odstránenie sú pripravené ďalšie autovraky. V prípade, že obyvatelia registrujú vo svojom okolí dlhodobo odstavené vozidlá, môžu sa obrátiť na miestny úrad. Ak vozidlo nemá tabuľky s evidenčným číslom a ani viditeľné VIN číslo, mestská časť naň umiestni výzvu na jeho odstránenie so 60-dňovou lehotou. Ak sa v tomto termíne nič nezmení, mestská časť vozidlo odstráni.

Potom musí požiadať dopravný inšpektorát o zistenie majiteľa, ktorého následne upozorní na stav vozidla. Ak do určitého termínu vozidlo nespojazdní alebo neodstráni, požiada obvodný úrad o preverenie technického stavu vozidla. Celkovo trvá samospráve niekoľko mesiacov, kým sa jej podarí vrak auta definitívne odstrániť.

Zdroj: MÚ Petržalka

Samospráva tým v mnohých prípadoch nahrádza povinnosti vlastníkov vozidiel. Tí sú podľa zákona o odpadoch povinní na vlastné náklady zabezpečiť odstránenie vozidla z miesta, na ktorom poškodzuje alebo ohrozuje životné prostredie, alebo narušuje estetický vzhľad. Mnohí majitelia však netušia, že vrakoviská vám neraz zabezpečia odstránenie vášho auta zdarma.

Zdroj: MÚ Petržalka

(TASR, ms)

Páčil sa vám článok?