Výnimočných dobrovoľníkov ocenia Srdcom na dlani

5.12.2017
0

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Bratislavské dobrovoľnícke centrum ocení vo štvrtok výnimočných dobrovoľníkov a koordinátorov, ktorí venujú svoj čas, schopnosti i vedomosti v prospech iných bez nároku na odmenu. Informovala o tom výkonná riaditeľka BDC Gabriela Podmaková.

Slávnostné udeľovanie regionálnych ocenení Srdce na dlani 2017 sa bude konať v Koncertnej sieni Dvorana Vysokej školy múzických umení.

„Tento rok bolo podaných až 38 nominácii, čo svedčí o tom, že organizácie, ktoré mali možnosť nominovať, si svojich dobrovoľníkov skutočne vážia,“ priblížila Podmaková. Oceňovať sa bude, tak ako minulý rok, v deviatich kategóriách - dlhodobá dobrovoľnícka pomoc organizácii, dobrovoľníctvo v sociálnej oblasti, dobrovoľníctvo v oblasti zdravotníctva, dobrovoľníctvo v prospech životného prostredia, dobrovoľníctvo v oblasti kultúry, dobrovoľníctvo v oblasti vzdelávania, dobrovoľnícky projekt roka, podpora dobrovoľníctva a koordinátor i koordinátorka dobrovoľníkov a dobrovoľníčok (Na snímke tím dobrovoľníkov Mládež ulice, ktorí získali ocenenie v kategórii Dobrovoľníctvo v sociálnej oblasti v minulom roku).

Srdce na dlani je ocenenie, ktoré smeruje k zvýšeniu statusu dobrovoľníctva a k jeho rozvoju. Dostávajú ho jednotlivci aj kolektívy za dobrovoľnícku činnosť, ktorú vykonávajú bez nároku na finančnú odmenu v prospech iných. Ide aj o ocenenie koordinátorov dobrovoľníkov či ocenenie za výnimočný čin alebo iný prejav solidarity. Regionálne oceňovanie Srdce na dlani uskutočňuje aj Prešovské dobrovoľnícke centrum, Centrum dobrovoľníctva v Banskej Bystrici a Nitrianske dobrovoľnícke centrum.

Bratislavské dobrovoľnícke centrum začalo svoju činnosť v roku 2013. Jeho hlavným cieľom je zapájať obyvateľov Bratislavy a Bratislavského kraja do aktivít v prospech mesta, regiónu a ľudí, ktorí to potrebujú, a tiež učiť organizácie, ako s dobrovoľníkmi pracovať.

(TASR)

Páčil sa vám článok?