V piatok štartujú Vianočné trhy. Takýto program vás čaká na Hviezdoslavovom námestí

20.11.2017
0

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

V historickom jadre Bratislavy sa tradične koná až dvoje Vianočných trhov. Kým tie na Hlavnom námestí organizuje magistrát, na Hviezdoslavovom sú zas pod patronátom Starého Mesta. Pozrite si, aký program vás práve tu v piatok čaká.

Staromestské vianočné trhy slávnostne otvorí o 18.00 hod. na Hviezdoslavovom námestí starosta Starého Mesta Radoslav Števčík. „Trhy odštartuje koncert Roba Opatovského a herci Novej scény. Moderátorkou večera bude Karin Haydu. Vianočnú atmosféru s tradičnými stánkami obohatí kultúrny program počas nasledujúcich dní. Bude sa odohrávať najmä na pódiu umiestnenom medzi zónou so stánkami a historickou budovou opery SND,“ informovala nás Nora Remiarová zo staromestského  miestneho úradu.

Starosta Števčík spolu s cirkevnými hodnostármi zapáli každú nedeľu o 18.00 h jednu sviecu na veľkorozmernom adventnom venci v centrálnej časti námestia. 

Sprievodný kultúrny program počas vianočných trhov sa uskutoční vždy od štvrtka do nedele. Štvrtky budú vyhradené vystúpeniam žiakov staromestských základných, materských a cirkevných škôl, a to vždy od 16.00 h. V piatok, sobotu a nedeľu od 17.00 h sa budú na pódiu konať koncerty známych hudobníkov a skupín, napríklad Pavol Hammel, Le Payaco, Katka Korček, Robo Opatovský, O.B.D + Robo Roth a ďalší.

Na Mikuláša (streda 6. decembra) je pre deti pripravený program MIKULÁŠ so Zuzanou Haasovou a divadlom HAAF so začiatkom o 15.30 h. Na Staromestských vianočných trhoch bude k dispozícii už tradične obľúbené klzisko, charitatívne stánky a nebude chýbať ani zóna pre deti.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?