V Dúbravke sa koná Klobásový festival

17.11.2017
0

Zdroj: MÚ Dúbravka

Páčil sa vám článok?

Pri príležitosti 28. výročia Nežnej revolúcie organizuje mestská časť Bratislava Dúbravka 10. ročník Dúbravského klobásového festivalu. Festival sa koná dnes (17. novembra) v múzeu na ulici Pod záhradami od 10.00 h.

„Na tohtoročnom jubilejnom ročníku budú súťažiť dolnozemské typy (čabianska, petrovecká) s „našinskými“ klobásami (záhorácka, dúbravská, liptovská),“ avizoval organizátor podujatia Ľubo Navrátil, správca Dúbravského múzea.

Sedemčlenná porota napokon rozhodne, ktoré družstvo si odnesie palmu víťazstva. Okrem domácich Dúbravčanov sú medzi súťažiacimi zastúpené aj mestské časti Karlova Ves, Petržalka, Devínska Nová Ves a Žitný ostrov.

Organizátorom podujatia je Dúbravské múzeum v spolupráci s Domom kultúry Dúbravka. Na jubilejný desiaty ročník sa prihlásilo sedem družstiev, z toho tri dúbravské.

Návštevníkov čaká ochutnávka pečených klobás a starodúbravskej zabíjačkovej kapustnice.

Takže dnes od 10.00 h si môžete pozrieť expozíciu Dúbravského múzea, osvojiť si fortiele majstrov „klobásnikov“ a pri country hudbe ochutnať pečenú klobásku, chlieb s domácou masťou a cibuľkou, šunkové a slaninkové jednohubky a starodúbravskú kapustnicu s klobásovými guľkami. Koniec akcie je naplánovaný na 15.00 h.

Podobné podujatia sú súčasťou interaktívneho programu Dúbravského múzea, ktoré usiluje o propagáciu dejín mestskej časti a zachovanie tradícií a zručností našich predkov prostredníctvom workshopov.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?