FOTO: Takto aktuálne vyzerá podchod na Trnavskom mýte

6.11.2017
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Rekonštrukcia podchodu na Trnaskom mýte sa už rozbehla a na mieste panuje čulý ruch. Pre chodcov to samozrejme nie je veľmi príjemné.

Kým prvé dni po 16. októbri, keď rekonštruckia v podchode na Trnavskom mýte odštartovala, vyzerali, ako keby práce zaspali, momentálne je to už inak. Ako sme sa dnes presvedčili, na mieste sa pracuje, no ide najmä o demolačné práce, ktoré so sebou prinášajú prach i hluk.

„Demontážne práce sú vykonávané manuálne, keďže búraciu techniku v podchode nie je možné využiť. Do 13.11. 2017 sa v podchode vykonávajú len lokálne izolované práce, ktoré sú zabezpečené a oddelené od chodcov plachtami, pričom je tu koridor vyznačený páskou, v ktorom sa môžu chodci pohybovať. Po 13.11. 2017 v podchode plánujeme pre chodcov koridor, ktorý bude vyhotovený už samostatnou stavebnou konštrukciou. Prvé obmedzenie pohybu chodcov a uzavretie prvého vstupu do podchodu a nástupišťa predpokladáme od 1.12.2017,“ informovala nás nedávno spoločnosť Immocap Group, ktorá práce realizuje

Práce by mali trvať do júla 2018. V zrekonštruovanom podchode pribudnú prevádzky a služby pre verejnosť. Po novom by tu nemal chýbať obchod s potravinami, občerstvenie či trafika. V podchode bude nepretržitý 24-hodinový kamerový systém a strážna služba, s ktorými sa počíta v rámci prevádzky podchodu. Ráta sa aj s rekonštrukciou nadzemných častí podchodu.

O komplexnej obnove podchodu na Trnavskom mýte rozhodli bratislavskí mestskí poslanci koncom septembra 2016. Poslanci schválili spoločnosti  Immocap Group prenájom podchodu na 15 rokov s možnosťou opcie na ďalších päť rokov za ročné nájomné jedno euro. Podmienkou je, že musí do revitalizácie podchodu spoločnosť investovať minimálne 1.082.790 eur bez DPH.

FOTOGALÉRIA:

(ms)

Páčil sa vám článok?