Konečne: Vodohospodári začali kontrolovať autá na hrádzi

31.10.2017
0

Zdroj: FB SVP, š.p. OZ Bratislava

Páčil sa vám článok?

Hitom internetu posledných dní sa stal nesporne vodič auta, ktorý si to šinul napriek zákazu po dunajskej hrádzi a aby toho ešte nebolo málo, následne vulgárne vynadal cyklistovi, ktorý mu „zavadzal“. Nešlo zďaleka o ojedinelý jav a Vodohospodársky podnik, ktorý hrádzu spravuje, sa konečne rozhodol konať.

Video s vodičom, ktoré rozhorčilo, no neraz i bavilo celé Slovensko, sme priniesli TU. Ku konfliktu šoféra s cyklistom došlo na hrádzi medzi Šamorínom a Vlčím hrdlom. Hoci je tu vjazd áut až na výnimky zakázaný, mnohí vodiči si tadiaľto skracujú cestu do hlavného mesta, aby sa vyhli státiu v nekonečných kolónach. Situácia zašla tak ďaleko, že rozhorčení obyvatelia Bratislavy, Hamuliakova, Kalinkova a Šamorína, ktorým prekáža stále väčší počet áut na hrádzi, napísali otvorený list ministrovi životného prostredia Lászlóvi Sólymosovi (prečítať si ho môžete TU). Odhadujú, že vodičov tu denne prejde 50 až 100, pričom sú v ohrození aj matky s malými deťmi. Zdá sa, že ľady sa konečne pohli.

Na hrádzi sa včera už objavili zamestnanci Slovenského vodohospodárskeho podniku, š.p. OZ Bratislava, ktorí na príkaz riaditeľa Jozefa Dúcza kontrolovali prichádzajúce autá. „Od 7.00 h do 8.30 hod. vodná stráž zastavila štyri autá a ani jedno nemalo platné povolenie. Boli upozornení, že sa dopustili priestupku a požiadaní, aby opustili korunu hrádze a nejazdili po nej. Od zajtra (od dnes - poznámka redakcie) v spolupráci s políciou začneme pokutovať,“ informovali vodohospodári.

„Začali sme s kontrolou jazdy motorových vozidiel za pomoci vodnej stráže a následne chceme pokračovať v spolupráci s políciou. V priebehu tohto týždňa plánujeme uzavrieť rampy v Hamuliakove a pri bufete,“ prezradili ešte zamestnanci podniku. Situáciu budeme naďalej sledovať.

Zdroj: FB SVP, š.p. OZ Bratislava

​(ms)

Páčil sa vám článok?