FOTO: Hľadaný psík Davidko sa našiel a už je v rukách šťastnej majiteľky!

30.10.2017

Zdroj: Facebook

Páčil sa vám článok?

Takmer päť dní trvajúca dráma sa napokon skončila šťastne! Taliansky chrtík, ktorý sa vo štvrtok 26. októbra 2017 večer stratil na Kramároch sa dnes, teda v pondelok 30. októbra 2017 v poobedňajších hodinách našiel na ceste z Koliby do Starého Mesta. Odtiaľ ho previezli na tunajšiu veterinárnu kliniku, kde si ho už bola vyzdvihnúť natešená majiteľka.

„Mám Davidka v náruči. Je ešte napojený na infúziu, ale našťastie nemá zápal pľúc ani nič podobné. Akurát asi kilogram schudol,“ povedala pre Bratislavské noviny pani Jana O., ktorá štyri dni svojho psa márne hľadala po celom meste. K šťastnému koncu možno prispel práve aj náš web, ktorý článok o stratenom psíkovi uverejnil dnes o 12:29 hod. Nájdete ho TU. A keď ho majiteľka psíka – talianskeho chrtíka menom zdieľala na svojom facebookovom profile, tak sa do diskusie pod odkaz na článok po malej chvíli zapojila aj Lenka H., ktorá posunula ďalej informáciu, že dnes bol na Kolibe videný malý šedý chrt, ktorý mal aj hnedý obojok s visačkou: „Snažili sme sa ho odchytiť, ale bol veľmi vystrašený z áut, ktoré dosť rýchlo okolo neho jazdili. Napokon sa nám stratil na betónových schodoch, ktoré sú na začiatku Koliby ako je zastávka trolejbusov.“ Ukázalo sa, že naozaj išlo o zatúlaného Davidka. Pani Jana O. sa okamžite vybrala smerom na Tupého ulicu, kam viedla posledná stopa jej štvornohého miláčika a práve tu ju krátko pred treťou popoludní zastihol telefonát, že jej psík sa už nachádza na veterinárnej klinike v Starom Meste.

„Neskutočne som šťastná, že sa možno aj vďaka vášmu článku Davidko našiel. Zatiaľ ešte neviem presne, kto ho sem priniesol, ale určite patrí tomuto človeku moja veľká vďaka. Bol to nejaký pán, ktorý ho uvidel ako kráča celý bezradný z Koliby smerom do centra. Podľa visačky zistil, kde patrí na veterinu a odniesol ho tam,“ povedala pre Bratislavské noviny konečne veselým hlasom Jana.

Zdroj: Facebook

​Z Kramárov sa Davidko odviezol trolejbusom do mesta, kde sa na päť dní a štyri noci stratil...

​Je priam neuveriteľné, že pes prežil bez ujmy na ulici štyri chladné noci, ako aj víchricu, ktorá sa naším hlavným mestom prehnala cez víkend. Hlavné však je, že v tomto prípade všetko dobre dopadlo a hádam si on aj majiteľka budú dávať odteraz na prípadný útek oveľa väčší pozor. Taliansky chrtík sa totiž vo štvrtok večer rozbehol na Bárdošovej ulici za mačkou, pričom sa stratil. A potom ho ešte odfotili v trolejbuse č.209, keď sa odviezol z Kramárov až ku Saleziánom a následne bol videný na Miletičovej ulici, Račianskom mýte a pri Blumentáli.     

(ars, foto: facebook)

Páčil sa vám článok?