FOTO Prístavba školy vo Vajnoroch: Už začali s búracími prácami

27.10.2017
0

Zdroj: MÚ Vajnory

Páčil sa vám článok?

V týchto dňoch sa v Základnej škole Kataríny Brúderovej vo Vajnoroch začali práce na prístavbe nového bloku k existujúcej budove, v ktorej pribudne päť nových tried.  Projekt, ktorý sa začal pripravovať už pred dvoma rokmi, sa práve začína realizovať. Prístavba základnej školy bude stáť viac ako 574-tisíc eur.

„Škola oslávi 50. rokov od svojho založenia. Je to pekný darček,“ povedal starosta Vajnôr Ján Mrva.  V budúcom roku sa v areáli za ZŠ rozbehne aj druhý projekt nadstavby jedného poschodia nad jedálňou a triedami, kde by sa mali vytvoriť ďalšie triedy pre Materskú školu. 

Vo verejnom obstarávaní uspela spoločnosť SOAR sk, a.s., zo Žiliny,  ktorá navrhla cenu za dielo 574 053,98 eur vrátane DPH, čo je mierne zníženie oproti predpokladanej projekčnej cene 600-tisíc eur. Predpokladaný čas výstavby nepresiahne päť mesiacov. 

Na túto investičnú akciu si mestská časť vezme úver z komerčnej banky. K jednohlasnému schváleniu úveru poslancami zastupiteľstva prišlo aj vďaka tomu, že mestská časť má celkový stav dlhu v objeme iba 17,20 % a suma ročných splátok úveru k 31. 8. 2017 predstavovala už len 6,01 %. Zákon umožňuje zadlženie až do hodnoty 60%.

Prvé búracie práce, ktoré teraz začali (na hornom obrázku je miesto spojovacieho traktu po búraní, na spodnom obrázku je tento trakt tesne pred zbúraním), sú zamerané na asanáciu starých častí budovy aj s ohľadom na plánovanú prístavbu škôlky v rovnakom školskom  areáli v jarných mesiacoch. Dokončenie sa predpokladá v máji 2018.

Zdroj: MČ Vajnory

​(ts, ms)

Páčil sa vám článok?