Zatancovali si s vami títo mladí cudzinci? Do podobných projektov po celej Európe sa môžete zapojiť i vy

20.10.2017
0

Zdroj: Youth Bridges

Páčil sa vám článok?

Začiatkom októbra sa konala v Bratislave mládežnícka výmena programu Erasmus+ „Health, may I have the next dance?“ (Smiem prosiť, zdravie?), na ktorej sa zúčastnilo 30 mladých ľudí z Grécka, Španielska, Litvy, Turecka a Slovenska. Ak sa chcete aj vy zapájať do podobných projektov, už budúci týždeň máte možnosť dozvedieť sa, ako na to.

Projekt podporený Európskou komisiou a Iuventou bol určený pre mládež, ktorá čelí neaktívnemu životnému štýlu. „Cieľom bolo vytvoriť aktívny a zdravý životný štýl mladých ľudí prostredníctvom tanca. Účastníci pracovali na rôznych workshopoch o aktívnom životnom štýle, viedli rozhovory s miestnymi občanmi, s ktorými si zatancovali svoje tradičné tance, vytvorili motivačné videá, simulácie a prezentácie o obezite, fyzickej aktivite, zdravej strave, diskutovali o význame tanca ako fyzickej aktivite, vyskúšali si bodylanguage a tanečné cvičenia pripravené zúčastnenými krajinami, lekcie Swingu s profesionálnymi tanečníkmi a vytvorili záverečné vystúpenie Flashmob, ktoré predviedli v nákupnom centre a na námestí 8. októbra,“ informovala nás Dominika Hanzlíková zo združenia Youth Bridges, ktoré projekt organizovalo..

Mladí ľudia z Európy tak mali možnosť spoznať Bratislavu a kultúry iných krajín, získať mnoho poznatkov o aktívnom životnom štýle a boli motivovaní zmeniť svoje návyky k lepšiemu.

Erasmus+ je projektom Európskej únie, ktorý ponúka jedinečné príležitosti pre mladých (nielen študentov) a otvára im brány do celej Európy. Poskytuje im možnosť získať poznatky v témach, ako napríklad podnikanie, ekológia, fotografovanie, umenie, šport a možnosť cestovať zadarmo.

Ak by ste sa do takýchto aktivít chceli zapojiť, tak budúci štvrtok (26. októbra) o 18:00 h máte možnosť dozvedieť sa, ako na to. V priestoroch Metropol na Špitálskej bude spomínané združenie organizovať stretnutie pre verejnosť, kde ľuďom poskytne informácie, rady a tipy o projektoch, na ktorých sa môžu zúčastniť, prípadne návod na to, ako si vytvoriť a zorganizovať vlastný projekt.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie